Fűszeres, sült céklás bulgur: könnyű, egészséges vacsora
A céklás bulgur igazi vitaminbomba. Nemcsak az íze, hanem a színe miatt is vonzó.
A bulgur a könnyedén elkészíthető köretek egyike, a rizs egészségesebb alternatívája is lehet. Gazdag rostokban, könnyen eltelít, és nem éhezel meg egyhamar. Elkészítheted főzve vagy akár forrázva is. Könnyen főételt is varázsolhatsz belőle: keverd össze az ugyancsak egészséges céklával. Nagyon jól átveszi az ízét, és a színe is csábító lesz.
Céklás bulgur
Hozzávalók
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre víz
- 3 db cékla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág oregánó
- bors
- só
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt.
A bulgurt mosd át alaposan, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, öntsd fel forró vízzel, sózd meg, és lefedve hagyd állni 15-20 percig, hogy a bulgur megszívhassa magát. Elkészítheted úgy is, hogy fedő alatt főzöd 10 percig, majd hagyod 10 percig pihenni. A kihűlt céklát törd össze, vagy reszeld le. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd össze a bulgurral, a tetejére még morzsolhatsz feta sajtot.
A céklás hummusz is egészséges és finom. Akár szendvicskrém is lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció