Mustos céklaleves karamellizált szőlővel: el kell készítened idén ősszel

A szezon egyik legsokoldalúbb zöldsége a cékla. Főzz belőle ízletes levest más őszi kedvencekkel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag cékla nemcsak savanyúság alapanyaga lehet. Villámgyorsan selymes levest készíthetsz belőle. Már a színe is feldob, hát még az íze. A musttól, a karamellizált szőlőtől és a kaportól igazán izgalmas lesz. A még teljesebb élvezetért kínálj hozzá Nagygombos rozét. 

ceklaleves-receptje

Céklaleves receptje

Hozzávalók

  • 4 db közepes cékla
  • 4 dl must
  • 1 fej hagyma
  • 20 szem szőlő
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat mosd meg, majd alufóliába csomagolva 200 fokos sütőben süsd meg 40 perc alatt. Mikor langyosra hűl, hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Az aprított hagymát vajon, kevés sóval fonnyaszd meg. Szórd rá a fűszereket és a cékla háromnegyedét, majd öntsd fel a musttal. Alaposan turmixold le, és, ha szükséges, akkor szűrd is át. Egy éjszakát tartsd a hűtőben.

 

A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd bele a tormát. A maradék céklát és a szőlőt egy serpenyőben karamellizáld meg a mézzel. A levest szedd tányérokba, a tetejére kanalazz tejszínhabot, szórd meg kaporral, és add hozzá a karamellizált szőlő és cékla keverékét. 

ceklaleves-receptje-szolovel

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük