Csodás cappuccino-szelet: puha olajos piskótából mennyei kávés krémmel
Nem csak a kávé szerelmesei lesznek oda az élénkítő, mutatós cappuccino-szeletért. A kakaós piskóta és a lágy krém csodás harmóniában vannak.

cappuccino-szelet
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Bizarr ékszerdivat tombol idén: már nem a fülbevaló az egyetlen, ami az arcot díszítheti »

A Balenciaga tökélyre vitte az abszurditást: egy ruhareklám, amit politikai plakátok inspiráltak »

Feltölti a bőrt, regenerál és hidratál: urea nélkül elindul a korai bőröregedés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kávé sokszor nélkülözhetetlen: napindítóként, ebéd után szinte kötelező, de a desszertbe is belecsempészheted. Jó példa erre a cappuccino-szelet, aminek ez az egyik legegyszerűbb és legjobb változata. A kakaós piskóta a tésztába kerülő olajnak köszönhetően finom puha lesz, míg a krém lágy és könnyed. Ha szereted a tejszínt, azt se hagyd le róla. Forró vízbe mártott késsel könnyen tudod szeletelni a sütit. 

Cappuccino szelet

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál instant kávé

Díszítéshez

  • 4 dl tejszínhab
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a porcukorral. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a kakaóport a liszttel, majd az étolajjal felváltva dolgozd a tojásos masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztához. Simítsd egy közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és 160 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha a piskótába beleszúrsz egy tűt, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.  
 

A krémhez a tejet dolgozd simára a pudingporral, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Közben a porcukrot keverd habosra a vajjal, forgasd össze a pudinggal és az őrölt kávéval, majd kend a tésztára. Díszítheted tejszínhabbal és kakaóporral.
A krémes süti kedvelői imádják az ugyancsak többrétegű mézes zserbót. Az eredeti grízes krémmel készül, és a lekvár sem hiányozhat róla. 

Ezt is szeretjük