Csodás sült tészta vele sült camembert-rel: a mártás is megér egy misét
Ha szereted a camembert sajtot, süsd össze krémes tésztával!
Fantasztikus ebédet tehetsz pillanatok alatt az asztalra, ha a tejszínes tésztát camembert-rel sütöd össze. A fűszeres, fehérboros szósz nagyon jól megy a karakteres ízű sajthoz, az pedig külön öröm, hogy a tészta felső rétege roppanósra pirul a sütőben.
Camembert-es sült tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg spagetti
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 camembert (kb. 12 dkg)
- 1 kis hagyma
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, készítsd el a mártást. Egy kis lábosban olvaszd össze a vajat az olajjal, és párold rajta üvegesre a hagymát és a felaprított fokhagymát. Amikor már puha, öntsd hozzá a bort, forrald egy pár percig, majd jöhet a tejszín. Fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, és keverj hozzá egy tojássárgát. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával.
A krémes tésztát egyengesd el egy tepsiben. Tedd a tetejére a camembert-t, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd össze. Amikor a sajt már megolvadt, a tészta teteje pedig ropogósra pirult, vedd ki a sütőből, és forgasd össze.
A camembert-t magos bundába is forgathatod, így akár ünnepi fogás is válhat belőle.
Isteni rántott camembert szezámmagos dióbundában: vega főétel karácsonyra
A rántott sajtot is ünnepi köntösbe öltöztetheted, csak dobd fel a bundát egy-két plusz alapanyaggal, sajtból pedig válassz karakteresebbet.
ElolvasomKép: Jay Beeley / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció