Házi töltött pizza nápolyi recept szerint
A calzone a megunhatatlan pizza töltött változata. A hosszú téli estéken szakíts időt arra, hogy kipróbáld ezt a receptet!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a calzone nadrágszíjat jelent? A népszerű étel elnevezése arra utal, hogy a tészta többen helyen zárt. Nem igazán kell vele többet dolgoznod, mint a hagyományos pizzával. Változatos tölteléket készíthetsz bele, kedvedtől, ízlésedtől és a hűtöd tartalmától függően.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csésze meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez

  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 darabos konzerv paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 lilahagyma
  • bazsalikom
  • olajbogyó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba a meleg vizet, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, a liszt felét, és dolgozd simára. A maradék lisztet fokozatosan keverd hozzá, és alaposan dolgozd össze. Ezt a folyamatot géppel felgyorsíthatod. Ha a tészta sima, rugalmas és szép fényes, rakd egy olívaolajjal meglocsolt, liszttel megszórt edénybe, majd keleszd körülbelül 50 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A hagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a konzerv paradicsomot, a olajbogyót, a vizet, a felkockázott sonkát, a bazsalikomot, sózd, borsozd, és sűrítsd be.
Ha a tészta a duplájára nő, tedd lisztezett munkafelületre. Vágd nyolc részre, mindegyiket nyújtsd fél centi vastagra és kör alakúra. Oszd el rajtuk egyenlően a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal, és óvatosan hajtsd félbe a tésztát. Az ujjaiddal a széleket jól nyomkodd össze, hogy sütés közben ne folyjon majd ki a töltelék.

Rakd a kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Ha kész, kend át a tetejüket olívaolajjal, hogy szép fényesek legyenek.

Ezt is szeretjük