Sült padlizsán fűszeres bundában: felvert tojásfehérjétől lesz ropogós

Így is készíthetsz bundázott padlizsánt! A panírba finom fűszerek is kerülnek.

Bundázott padlizsán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a bundázott padlizsán könnyű, tápláló, és a sokféle fűszernek köszönhetően elképesztően finom. A zöldségeknek is jól áll a panírozás, főleg, ha nem mindig ugyanazzal a technikával készülnek. Ehhez a recepthez a maradék tojásfehérjét is bátran felhasználhatod, zsemlemorzsa viszont nem is kell hozzá.

Bundázott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg tejföl
  • 2 padlizsán
  • 2 tojásfehérje
  • 2 teáskanál
  • 1 ág rozmaring (vagy 1 kávéskanál szárított)
  • 1 ág kakukkfű (vagy 1 kávéskanál szárított)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt karikázd fel, szórd meg mindkét oldalát sóval, és hagyd állni húsz percig. A tojásfehérjét villával verd fel, és keverd össze a tejföllel. 

 

A lisztet keverd el az aprított zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A padlizsánkarikákat forgasd meg először a felvert tejfölös tojásban, utána a fűszeres lisztben, és oldalanként egy-két perc alatt süsd őket ropogósra a forró olajban.

A padlizsán töltve is mennyei: nézd meg, mi mindent pakolhatsz bele!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük