Sült padlizsán fűszeres bundában: felvert tojásfehérjétől lesz ropogós
Így is készíthetsz bundázott padlizsánt! A panírba finom fűszerek is kerülnek.
Ez a bundázott padlizsán könnyű, tápláló, és a sokféle fűszernek köszönhetően elképesztően finom. A zöldségeknek is jól áll a panírozás, főleg, ha nem mindig ugyanazzal a technikával készülnek. Ehhez a recepthez a maradék tojásfehérjét is bátran felhasználhatod, zsemlemorzsa viszont nem is kell hozzá.
Bundázott padlizsán
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 10 dkg tejföl
- 2 padlizsán
- 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál só
- 1 ág rozmaring (vagy 1 kávéskanál szárított)
- 1 ág kakukkfű (vagy 1 kávéskanál szárított)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsánt karikázd fel, szórd meg mindkét oldalát sóval, és hagyd állni húsz percig. A tojásfehérjét villával verd fel, és keverd össze a tejföllel.
A lisztet keverd el az aprított zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A padlizsánkarikákat forgasd meg először a felvert tejfölös tojásban, utána a fűszeres lisztben, és oldalanként egy-két perc alatt süsd őket ropogósra a forró olajban.
A padlizsán töltve is mennyei: nézd meg, mi mindent pakolhatsz bele!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept