Ropogósra sült, bundázott csirkefalatok - Így készítsd legközelebb a rántott húst
A fűszeres bundában sült, apró csirkefalatokért többé már nem kell étterembe menned.
A kis darabokra vágott, pikáns rántott húst az amerikaiak egyszerűen csak popcorn csirkeként emlegetik. Ne ijedj meg, nincs köze a kukoricához, a nevét a formájáról kapta. Van a receptben egy titkos hozzávaló, ez pedig az író, amiben a hús pácolódik. Ráadásul ezzel a módszerrel a panírozás sem fárasztó. Kínáld kedvenc mártogatósoddal, chilis, mézes-mustáros, barbecue szósszal egyszerűen csúcs!

Bundázott csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre
- 3 db csirkemell
- 15 dkg liszt
- 2.5 dl író
- 2 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál oregánó szárított
Elkészítés:
Vágd a megmosott, lecsepegtetett csirkemellet körülbelül 1x1 centis kockákra. Lehetőleg azonos nagyságúak legyenek, hogy egyszerre süljenek meg. Az írót keverd össze egy teáskanál sóval, rakd bele a húst, fedd le, és tedd legalább két órára a hűtőbe. Akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
Sütés előtt egy zacskóban keverd össze a lisztet, a maradék sót, a sütőport, a borsot, az oregánót, majd pakold bele a húst. Kösd be a zacskó száját, és jól rázd össze. Akkor jó, ha mindenhova jut panír. A felesleges zsemlemorzsát rázd le a csirkefalatokról. Forrósíts körülbelül három deci olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a csirkét. Oldalanként süsd körülbelül két-két percig. Amikor mindenhol szép aranybarna, szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Ha nem vagy biztos abban, hogy átsült-e a csirke, vágj félbe egy falatkát. Ha középen már nem rózsaszín, biztosan elkészült. Ne süss egyszerre túl sok csirkefalatot, mert könnyen összetapadnak az olajban.
