Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
A sajtos bundában sült karfiol az egyik legjobb hús nélküli fogás. Fogyókúrázók is megehetik.
A bundás karfiol ízletes egytálétel vagy remek köret is lehet. Ha zavar a zöldség különleges illata, felhasználás előtt forrázd le sós vízzel. A bundázáshoz a legjobb, ha parmezánt használsz, de más sajttal is kipróbálhatod. Ez a recept vegetáriánusok, diétázók körében különösen népszerű.
Bundás karfiol recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 karfiol
- 10 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd roppanósra a forrástól számítva hat-nyolc perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét, mert akkor nem tudod bundázni. Szűrd le, és csepegtesd le. A vajat, a tojássárgáját és a tejfölt keverd habosra, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral. A fehérjét verd kemény habbá, és fokozatosan rakd a masszához.
Forgasd meg a karfioldarabokat a tojásos-tejfölös keverékben, majd pedig a reszelt sajtban. Rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje elkezd pirulni. Tejföllel kínálva igazán ütős.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció