Ropogós bundás karfiol liszt nélkül

Fantasztikus fogás 300 kalória alatt

A sajtos bundában sült karfiol az egyik legjobb hús nélküli fogás. Fogyókúrázók is megehetik.

Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bundás karfiol ízletes egytálétel vagy remek köret is lehet. Ha zavar a zöldség különleges illata, felhasználás előtt forrázd le sós vízzel. A bundázáshoz a legjobb, ha parmezánt használsz, de más sajttal is kipróbálhatod. Ez a recept vegetáriánusok, diétázók körében különösen népszerű.

Bundás karfiol recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd roppanósra a forrástól számítva hat-nyolc perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét, mert akkor nem tudod bundázni. Szűrd le, és csepegtesd le. A vajat, a tojássárgáját és a tejfölt keverd habosra, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral. A fehérjét verd kemény habbá, és fokozatosan rakd a masszához. 

Forgasd meg a karfioldarabokat a tojásos-tejfölös keverékben, majd pedig a reszelt sajtban. Rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje elkezd pirulni. Tejföllel kínálva igazán ütős.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük