Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
Fantasztikus fogás 300 kalória alatt
A sajtos bundában sült karfiol az egyik legjobb hús nélküli fogás. Fogyókúrázók is megehetik.

Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bundás karfiol ízletes egytálétel vagy remek köret is lehet. Ha zavar a zöldség különleges illata, felhasználás előtt forrázd le sós vízzel. A bundázáshoz a legjobb, ha parmezánt használsz, de más sajttal is kipróbálhatod. Ez a recept vegetáriánusok, diétázók körében különösen népszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd roppanósra a forrástól számítva hat-nyolc perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét, mert akkor nem tudod bundázni. Szűrd le, és csepegtesd le. A vajat, a tojássárgáját és a tejfölt keverd habosra, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral. A fehérjét verd kemény habbá, és fokozatosan rakd a masszához. 

Forgasd meg a karfioldarabokat a tojásos-tejfölös keverékben, majd pedig a reszelt sajtban. Rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje elkezd pirulni. Tejföllel kínálva igazán ütős.

Blog.hu ajánló