Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
Fantasztikus fogás 300 kalória alatt
A sajtos bundában sült karfiol az egyik legjobb hús nélküli fogás. Fogyókúrázók is megehetik.

Ropogós bundás karfiol liszt nélkül
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bundás karfiol ízletes egytálétel vagy remek köret is lehet. Ha zavar a zöldség különleges illata, felhasználás előtt forrázd le sós vízzel. A bundázáshoz a legjobb, ha parmezánt használsz, de más sajttal is kipróbálhatod. Ez a recept vegetáriánusok, diétázók körében különösen népszerű.

Bundás karfiol recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd roppanósra a forrástól számítva hat-nyolc perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét, mert akkor nem tudod bundázni. Szűrd le, és csepegtesd le. A vajat, a tojássárgáját és a tejfölt keverd habosra, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral. A fehérjét verd kemény habbá, és fokozatosan rakd a masszához. 

Forgasd meg a karfioldarabokat a tojásos-tejfölös keverékben, majd pedig a reszelt sajtban. Rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje elkezd pirulni. Tejföllel kínálva igazán ütős.

Ezt is szeretjük