Ez finomabb, mint a bundás kenyér!
Édes és isteni változat kalácsból - El kell készítened
Vaníliás bundás kaláccsal tényleg fantasztikusan indul a napod.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amerikaiak egy kedvenc reggelijét, a bundás kalácsot sem tart tovább összedobni, mint egy nagy adag rántottát. Legjobb, ha szikkadt péksütiből készíted. Friss gyümölccsel, lekvárral, tejszínhabbal még különlegesebbé teheted. Kókuszolajban is kisütheted, úgy egészségesebb, és kevésbé hizlal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kalács
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • vaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A kalácsot vágd körülbelül ujjnyi vastag szeletekre. Habverővel keverd össze a tojást, a tejet, a tejszínt, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Tedd a masszába a kalácsokat egy-két percre, hadd szívják tele magukat az ízesített keverékkel. Közben óvatosan forgasd át mindegyiket.

Egy serpenyőben olvassz kevés vajat. Ha elég forró, tedd bele a kalácsokat. Süsd közepes lángon aranybarnára a péksütik mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le róluk az olajat. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.

Blog.hu ajánló