Régimódi bundás alma: fahéjas palacsintatésztában sül a gyümölcs
A bundás almával visszahozhatod a régi ízeket. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legfinomabb.
Alma pongyolában: akár így is ismerheted a régi kedvencet. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető desszert, a savanykás alma édes, fahéjas palacsintatésztában sütve ellenállhatatlan. Mivel melegen fogyasztva a legfinomabb, hidegebb napokon, estéken kifejezetten jólesik.
Fahéjas bundás alma receptje
Hozzávalók
- 3 db alma
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl szénsavas víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- olaj a sütéshez
- liszt a forgatáshoz
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el, majd szeleteld körülbelül egy centi vastag karikákra. Ezután csepegtess a gyümölcsre citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A masszához üsd egy tálba a tojást, keverd hozzá a kétféle cukrot, a fahéjat, és öntsd hozzá a tejet, majd az ásványvizet. Végül forgass hozzá annyi lisztet, hogy a palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapj. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
Az almaszeleteket forgasd meg kevés lisztben, majd mártsd a palacsintatésztába, és a forró olajon süsd meg oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és itasd le a bundás almáról az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció