Így készül a Budapest Cheesecake, avagy a mákos gubás sajttorta
Budapest sajttortája igazi hungarikum, amely a nemzetközi porondon is megállja a helyét.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már Budapest sem árválkodik sajttorta nélkül. Itt a híres New York Cheesecake méltó párja, a mákos gubás sajttortácska szilvaöntettel. Teller Zsuzsa egy versenyre alkotta meg a különleges édességet, és 140 izgalmas recept közül ez bizonyult a legjobbnak. Az ízletes sajttortával te is bátran próbálkozhatsz. 

Budapest sajttortája

Hozzávalók 12 darabhoz:

Mákos guba alaphoz

  • 25 dkg kifli
  • 3,5 dl 3,5%-os tej
  • 4 evőkanál mák
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Sajttortához

  • 50 dkg natúr Philadelphia krémsajt
  • 16 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 nagy tojás
  • 2 púpos teáskanál étkezési keményítő

Szilvaöntethez

  • 6 db szilva vagy szilvalekvár
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • késhegynyi fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A mákos guba alaphoz a kifliket karikázd fel, a mákot a cukorral daráld le, a tejet pedig forrald fel a vaníliás cukorral. A forró tejjel öntsd le a felkockázott kiflit, várd meg, amíg jól beszívja, majd keverd hozzá a mákot. A gubát nyomkodd körülbelül 1 centiméter vastagon a szilikon muffinformák aljába.

A sajttorta minden hozzávalóját keverd egyneművé, majd a tálat többször ütögesd a pulthoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött formákat helyezd egy nagy tepsibe, és ujjnyi vastagon önts vizet alájuk. Töltsd tele a sajttorta krémjével a formákat, és légkeveréses sütőben, 150 fokon körülbelül 30-40 perc alatt süsd őket készre úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan vágd körbe a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük.

A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát hintsd meg a cukorral, ízesítsd fahéjjal, majd dolgozd el a keményítővel. Kis lángon, állandó keverés mellett forrald össze. Ezzel az öntettel kínáld a sajttortácskákat.

Ezt is szeretjük