Brokkolival töltött, egészben sült krumpli: az angolok kedvenc vacsorája
Az egészben sült krumpli igazán egyszerű és finom vacsora, főleg, ha valami finomsággal, például brokkolival töltöd meg.

brokkolis krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan módon elkészítheted a héjában sült krumplit, a legfinomabb azonban úgy lesz, ha angol módra megtöltöd finomságokkal. Az egészséges brokkoli remek választás hozzá. A sütéshez szép, hibátlan krumplikat használj, amelyeket alaposan moss meg, sőt a legjobb, ha kefével finoman át is dörzsölöd, hogy biztosan tiszta legyen a héjuk.

Brokkolival töltött krumpli receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 db nagy krumpli
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A krumplikat alaposan mosd meg, kend be kevés olívaolajjal, és sózd be. Csavard őket egyenként alufóliába, majd told a sütőbe nagyjából egy órára. Akkor vannak készen, ha könnyedén beléjük tudsz szúrni egy villát.
 

Közben a brokkolit szedd rózsáira, és kevés vízben, só, bors és szerecsendió hozzáadásával párold roppanósra. A már átsült krumplikat kicsit hűtsd ki, hogy kézbe tudd venni, majd mindegyik tetejébe vájj egy mély lyukat, és ezekben oszd el a brokkolirózsákat. Szórd meg a tetejüket reszelt cheddar sajttal. Told vissza a sütőbe addig, amíg a sajt megolvad rajtuk.
Az édesburgonyát is kisütheted héjában, és megtöltheted szaftos, húsos raguval.

Ezt is szeretjük