Brokkolival töltött, egészben sült krumpli: az angolok kedvenc vacsorája

Az egészben sült krumpli igazán egyszerű és finom vacsora, főleg, ha valami finomsággal, például brokkolival töltöd meg.

Brokkolival töltött krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan módon elkészítheted a héjában sült krumplit, a legfinomabb azonban úgy lesz, ha angol módra megtöltöd finomságokkal. Az egészséges brokkoli remek választás hozzá. A sütéshez szép, hibátlan krumplikat használj, amelyeket alaposan moss meg, sőt a legjobb, ha kefével finoman át is dörzsölöd, hogy biztosan tiszta legyen a héjuk.

Brokkolival töltött krumpli receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 db nagy krumpli
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A krumplikat alaposan mosd meg, kend be kevés olívaolajjal, és sózd be. Csavard őket egyenként alufóliába, majd told a sütőbe nagyjából egy órára. Akkor vannak készen, ha könnyedén beléjük tudsz szúrni egy villát.
 

Közben a brokkolit szedd rózsáira, és kevés vízben, só, bors és szerecsendió hozzáadásával párold roppanósra. A már átsült krumplikat kicsit hűtsd ki, hogy kézbe tudd venni, majd mindegyik tetejébe vájj egy mély lyukat, és ezekben oszd el a brokkolirózsákat. Szórd meg a tetejüket reszelt cheddar sajttal. Told vissza a sütőbe addig, amíg a sajt megolvad rajtuk.
Az édesburgonyát is kisütheted héjában, és megtöltheted szaftos, húsos raguval.

Ezt is szeretjük