Brokkolival töltött, egészben sült krumpli: az angolok kedvenc vacsorája
Az egészben sült krumpli igazán egyszerű és finom vacsora, főleg, ha valami finomsággal, például brokkolival töltöd meg.

Számtalan módon elkészítheted a héjában sült krumplit, a legfinomabb azonban úgy lesz, ha angol módra megtöltöd finomságokkal. Az egészséges brokkoli remek választás hozzá. A sütéshez szép, hibátlan krumplikat használj, amelyeket alaposan moss meg, sőt a legjobb, ha kefével finoman át is dörzsölöd, hogy biztosan tiszta legyen a héjuk.
Brokkolival töltött krumpli receptje
Hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
- 4 db nagy krumpli
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A krumplikat alaposan mosd meg, kend be kevés olívaolajjal, és sózd be. Csavard őket egyenként alufóliába, majd told a sütőbe nagyjából egy órára. Akkor vannak készen, ha könnyedén beléjük tudsz szúrni egy villát.
Közben a brokkolit szedd rózsáira, és kevés vízben, só, bors és szerecsendió hozzáadásával párold roppanósra. A már átsült krumplikat kicsit hűtsd ki, hogy kézbe tudd venni, majd mindegyik tetejébe vájj egy mély lyukat, és ezekben oszd el a brokkolirózsákat. Szórd meg a tetejüket reszelt cheddar sajttal. Told vissza a sütőbe addig, amíg a sajt megolvad rajtuk.
Az édesburgonyát is kisütheted héjában, és megtöltheted szaftos, húsos raguval.