Isteni tojásrántotta brokkolival és sok sajttal - Tejföllel sütve egészen csodás
Igazi bombareggeli! Gazdagítsd a rántottát brokkolival és sajttal, így bőven lesz energiád a folytatáshoz!
Tedd különlegessé a hétköznapi ételt! A brokkolis, sajtos rántotta finom és jó laktató. Vesd be a mesterszakácsok trükkjét, keverj a tojáshoz tejfölt, hogy még selymesebb legyen az állaga. Ha szereted a csípőset, a hegyes erős paprikát se felejtsd le a rántottáról, és a fűszerezésen is változtathatsz ízlésed szerint.

Brokkolis-sajtos tojásrántotta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg sajt
- 6 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- fűszerkömény
- bors
- só
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hat-nyolc percig. Arra ügyelj, hogy a zöldség még roppanós maradjon. Szűrd le, és csepegtesd le.
A tojásokat lazán verd fel, keverd hozzá a tejfölt, ízesítsd sóval, őrölt borssal, fűszerköménnyel és finomra vágott petrezselyemmel. Végül keverd bele a fokhagymát és a reszelt sajtot is. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a brokkolit, majd öntsd le a tojásos keverékkel. Süsd meg körülbelül öt perc alatt. Csúsztasd tányérra, és már kínálhatod is.
