20 perces brokkolis, kecskesajtos ravioli: mennyei fogás tésztaimádóknak
A brokkolis, kecskesajtos ravioli egyszerű, mégsem a megszokott. Ínyencek is szeretni fogják ezt a tésztakülönlegességet.


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
A ravioli az olaszok kedvenc tésztája, a formája lehet kör vagy négyszög alakú. A belseje általában töltött, többnyire hús, gomba vagy zöldséges krém kerül bele. Otthon is elkészítheted, igaz kicsit hosszadalmas. A boltit csak ki kell főzni, és különféle feltétekkel tálalni. Az egészséges brokkoli és az erőteljesebb ízű kecskesajt együtt tökéletesek.
Brokkolis, kecskesajtos ravioli
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg ravioli
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg kecskesajt
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- étolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy teáskanál sót, és önts bele kevés étolajat, hogy a raviolik főzés közben ne ragadjanak össze. Amikor a víz már lobog, tedd bele a tésztát, majd kis lángon főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le és csepegtesd le. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy másik edényben főzd forrástól számítva öt percig.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd dobd hozzá a tésztát. Kevergetve süsd át, közben sózd és borsozd, majd tedd hozzá a brokkolit, a végén pedig morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Frissen, melegen tálald.
A brokkoli sütőben sütve, besalmelmártással is ínycsiklandó fogás.
Még több recept