20 perces brokkolis, kecskesajtos ravioli: mennyei fogás tésztaimádóknak
A brokkolis, kecskesajtos ravioli egyszerű, mégsem a megszokott. Ínyencek is szeretni fogják ezt a tésztakülönlegességet.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A ravioli az olaszok kedvenc tésztája, a formája lehet kör vagy négyszög alakú. A belseje általában töltött, többnyire hús, gomba vagy zöldséges krém kerül bele. Otthon is elkészítheted, igaz kicsit hosszadalmas. A boltit csak ki kell főzni, és különféle feltétekkel tálalni. Az egészséges brokkoli és az erőteljesebb ízű kecskesajt együtt tökéletesek.
Brokkolis, kecskesajtos ravioli
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg ravioli
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg kecskesajt
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- étolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy teáskanál sót, és önts bele kevés étolajat, hogy a raviolik főzés közben ne ragadjanak össze. Amikor a víz már lobog, tedd bele a tésztát, majd kis lángon főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le és csepegtesd le. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy másik edényben főzd forrástól számítva öt percig.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd dobd hozzá a tésztát. Kevergetve süsd át, közben sózd és borsozd, majd tedd hozzá a brokkolit, a végén pedig morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Frissen, melegen tálald.
A brokkoli sütőben sütve, besalmelmártással is ínycsiklandó fogás.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept