Krémes brokkolis, karfiolos egytál: tejszínes szószban sütve, sok sajttal a tetején
A brokkolis-karfiolos egytálételt az is jó szívvel fogja fogyasztani, akinek nem a legnagyobb kedvence ez a két zöldség.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha könnyed, húsmentes vacsorára vágysz, vagy vegetáriánus barát jön látogatóba, bátran próbáld ki ezt a fantasztikus brokkolis-karfiolos egytálételt. A zöldségek ízét remekül feldobja a vele együtt sült sajtos-tejszínes szósz, így a végeredmény laktató, mégis viszonylag alacsony kalóriatartalmú finomság lesz.
Brokkolis, karfiolos egytál
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 fej karfiol
- 10 dkg cheddar sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tejszín
- 1 táskanál mustár
- metélőhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket szedd rózsáira, és mosd meg. Tedd a karfiolt forrásban lévő sós vízbe, főzd öt percig, majd add hozzá a brokkolit további három-négy percre. Szűrd le, és rakd a zöldségeket tűzálló tepsibe.
Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Amikor már folyékony, add hozzá a lisztet, és kavargasd habverővel egy percig. Vedd lejjebb a lángot, apránként öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a mustárt, és folyamatosan kevergesd nagyjából két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tedd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor felolvad, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a metélőhagymát.
A szószt öntsd a zöldségekre, és keverd alaposan össze. Terítsd be a sajt megmaradt részével, takard le alufóliával, és helyezd a sütőbe. Süsd 170 fokon 20 percig, majd távolítsd el az alufóliát, és 10-15 perc alatt süsd pirosra a sajtot a tetején.