Krémes brokkolis, karfiolos egytál: tejszínes szószban sütve, sok sajttal a tetején
A brokkolis-karfiolos egytálételt az is jó szívvel fogja fogyasztani, akinek nem a legnagyobb kedvence ez a két zöldség.

karfiolos-brokkolis-egytal-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha könnyed, húsmentes vacsorára vágysz, vagy vegetáriánus barát jön látogatóba, bátran próbáld ki ezt a fantasztikus brokkolis-karfiolos egytálételt. A zöldségek ízét remekül feldobja a vele együtt sült sajtos-tejszínes szósz, így a végeredmény laktató, mégis viszonylag alacsony kalóriatartalmú finomság lesz.

Brokkolis, karfiolos egytál

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tejszín
  • 1 táskanál mustár
  • metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket szedd rózsáira, és mosd meg. Tedd a karfiolt forrásban lévő sós vízbe, főzd öt percig, majd add hozzá a brokkolit további három-négy percre. Szűrd le, és rakd a zöldségeket tűzálló tepsibe.

Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Amikor már folyékony, add hozzá a lisztet, és kavargasd habverővel egy percig. Vedd lejjebb a lángot, apránként öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a mustárt, és folyamatosan kevergesd nagyjából két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tedd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor felolvad, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a metélőhagymát.
A szószt öntsd a zöldségekre, és keverd alaposan össze. Terítsd be a sajt megmaradt részével, takard le alufóliával, és helyezd a sütőbe. Süsd 170 fokon 20 percig, majd távolítsd el az alufóliát, és 10-15 perc alatt süsd pirosra a sajtot a tetején.

Ezt is szeretjük