Krémes brokkolis, karfiolos egytál: tejszínes szószban sütve, sok sajttal a tetején
A brokkolis-karfiolos egytálételt az is jó szívvel fogja fogyasztani, akinek nem a legnagyobb kedvence ez a két zöldség.

karfiolos-brokkolis-egytal-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha könnyed, húsmentes vacsorára vágysz, vagy vegetáriánus barát jön látogatóba, bátran próbáld ki ezt a fantasztikus brokkolis-karfiolos egytálételt. A zöldségek ízét remekül feldobja a vele együtt sült sajtos-tejszínes szósz, így a végeredmény laktató, mégis viszonylag alacsony kalóriatartalmú finomság lesz.

Brokkolis, karfiolos egytál

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tejszín
  • 1 táskanál mustár
  • metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket szedd rózsáira, és mosd meg. Tedd a karfiolt forrásban lévő sós vízbe, főzd öt percig, majd add hozzá a brokkolit további három-négy percre. Szűrd le, és rakd a zöldségeket tűzálló tepsibe.

Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Amikor már folyékony, add hozzá a lisztet, és kavargasd habverővel egy percig. Vedd lejjebb a lángot, apránként öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a mustárt, és folyamatosan kevergesd nagyjából két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tedd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor felolvad, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a metélőhagymát.
A szószt öntsd a zöldségekre, és keverd alaposan össze. Terítsd be a sajt megmaradt részével, takard le alufóliával, és helyezd a sütőbe. Süsd 170 fokon 20 percig, majd távolítsd el az alufóliát, és 10-15 perc alatt süsd pirosra a sajtot a tetején.

Ezt is szeretjük