Brokkolis, csirkés tészta tepsiben sütve, dupla adag sajttal megszórva
Ebbe a brokkolis tésztába bátran belekeverheted a hétvégi csirkemaradékot.

Brokkolis, csirkés tészta tepsiben sütve, dupla adag sajttal megszórva
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

6 szuper film a karantén idejére, aminek köze van a divathoz: most van idő megnézni őket »

Ilyen még nem volt: fehér címlappal jelenik meg az olasz Vogue magazin »

3 webáruház, ahonnan be tudsz szerezni kozmetikai alapanyagokat: DIY kencékhez elengedhetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól bevált fogásokra is ráfér néha egy kis újítás! A brokkolis tészta bátran fűszerezve, sok sajttal sütve minden igényt kielégít majd. Az egészséges zöldség nemcsak ízével, hanem méregzöld színével is feldobja a tésztát. Ha nem maradék, hanem nyers húsból készítenéd, vágd a csirkét kis kockákra vagy csíkokra, és kevés olajon pirítsd meg, közben fűszerezd sóval, borssal.

Brokkolis, csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 1 db közepes brokkoli
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg alaposan, majd szedd rózsáira. Rakd forrásban lévő vízbe, morzsold bele a leveskockát, és öt-hét perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, hogy megtartsa szép, élénk színét, majd csöpögtesd le. Ha szükséges, a sült csirkét vágd fel kis darabokra. A tésztát is főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc perc alatt, majd szűrd le.
 

A mártáshoz a vajat olvaszd meg egy lábosban, add hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverd simára. Öntsd bele a meleg tejet, majd, amikor már csomómentes, rakd hozzá a krémsajtot. Forrald össze, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és szerecsendióval. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a csirkét, a brokkolit, majd öntsd le a szósszal. Kicsit forgasd össze, és reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt. Amikor a teteje elkezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük