Brokkolis csirkefasírt a sütőből: így jóval kevesebb benne a kalória
A tepsis csirkefasírt sokkal könnyebb, diétásabb, mint a hagyományos. Gyorsan elkészül, és bőven van benne brokkoli.

Brokkolis csirkefasírt a sütőből: így jóval kevesebb benne a kalória
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha figyelsz az alakodra, esetleg unod a zsíros, nehéz ételeket, vagy kis változatosságra vágysz, a brokkolis csirkefasírt receptje épp kapóra jön. Ebben a formában még azok is szívesen megeszik az egészséges, vitaminokban gazdag brokkolit, akik amúgy nem túlságosan kedvelik. Még diétásabbá teheted, ha a zsemlét zabpehelyre cseréled. Mártogatóssal, salátával vagy bármilyen hagyományos körettel kitűnő.

Brokkolis csirkefasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 30 dkg brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Ha kihűl, pépesítsd, vagy villával törd össze. Keverd hozzá a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a darált csirkemellet, a tojást, a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Ha túl lágy, szórj még hozzá kevés zsemlemorzsát.


Jól dolgozd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formálj belőle tetszés szerinti nagyságú gombócokat, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit még meg is nyomkodhatod. Spricceld meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a fasírtokat, hogy egyformán piruljanak.

Ezt is szeretjük