Brokkolis csirkefasírt a sütőből: így jóval kevesebb benne a kalória

A tepsis csirkefasírt sokkal könnyebb, diétásabb, mint a hagyományos. Gyorsan elkészül, és bőven van benne brokkoli.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha figyelsz az alakodra, esetleg unod a zsíros, nehéz ételeket, vagy kis változatosságra vágysz, a brokkolis csirkefasírt receptje épp kapóra jön. Ebben a formában még azok is szívesen megeszik az egészséges, vitaminokban gazdag brokkolit, akik amúgy nem túlságosan kedvelik. Még diétásabbá teheted, ha a zsemlét zabpehelyre cseréled. Mártogatóssal, salátával vagy bármilyen hagyományos körettel kitűnő.

brokkolis-csirkefasirt

Brokkolis csirkefasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 30 dkg brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Ha kihűl, pépesítsd, vagy villával törd össze. Keverd hozzá a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a darált csirkemellet, a tojást, a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Ha túl lágy, szórj még hozzá kevés zsemlemorzsát.


Jól dolgozd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formálj belőle tetszés szerinti nagyságú gombócokat, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit még meg is nyomkodhatod. Spricceld meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a fasírtokat, hogy egyformán piruljanak.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük