Brokkolis csirkefasírt a sütőből: így jóval kevesebb benne a kalória
A tepsis csirkefasírt sokkal könnyebb, diétásabb, mint a hagyományos. Gyorsan elkészül, és bőven van benne brokkoli.
Ha figyelsz az alakodra, esetleg unod a zsíros, nehéz ételeket, vagy kis változatosságra vágysz, a brokkolis csirkefasírt receptje épp kapóra jön. Ebben a formában még azok is szívesen megeszik az egészséges, vitaminokban gazdag brokkolit, akik amúgy nem túlságosan kedvelik. Még diétásabbá teheted, ha a zsemlét zabpehelyre cseréled. Mártogatóssal, salátával vagy bármilyen hagyományos körettel kitűnő.
Brokkolis csirkefasírt
Hozzávalók
- 50 dkg darált csirkemell
- 30 dkg brokkoli
- 15 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 2 db zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Ha kihűl, pépesítsd, vagy villával törd össze. Keverd hozzá a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a darált csirkemellet, a tojást, a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Ha túl lágy, szórj még hozzá kevés zsemlemorzsát.
Jól dolgozd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formálj belőle tetszés szerinti nagyságú gombócokat, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit még meg is nyomkodhatod. Spricceld meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a fasírtokat, hogy egyformán piruljanak.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció