Laktató brokkolifőzelék 300 kalória alatt: eltelít, fogyaszt és finom
A brokkolifőzeléknek ez a változata nem csak isteni, de büntetlenül eheted, amíg ki nem pukkan a hasad.

Laktató brokkolifőzelék 300 kalória alatt: eltelít, fogyaszt és finom
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli az egyik legértékesebb zöldség, hisz tele van vitaminnal, és akkor igazán jól jön, ha fogyózol. Nemcsak rakottasnak és levesnek elkészítve finom, hanem főzeléknek is kiváló. Ha azt akarod, hogy ne puffasszon, és szép zöld maradjon a színe, dobj a főzőlébe kevés szódabikarbónát. Laktatóbbá teheted csirkemellel, de kínálhatsz hozzá krutont, megszórhatod sovány sajttal és tökmaggal is.

Brokkolifőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db brokkoli
  • 2 dl joghurt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg jó alaposan, majd szedd rózsáira. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, és a petrezselyemzölddel együtt vágd apróra. Hevíts kevés olívaolajat, dobd rá a vöröshagymát, majd párold meg. Mehet rá a fokhagyma is, és pirítsd egy-két percig. Rakd rá a brokkolit, ízesítsd sóval, borssal, ételízesítővel, szórd meg a petrezselyemmel, és kevergetve párold két-három percig. Öntsd fel valamennyivel több vízzel, mint amennyi ellepi, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt.

 

Pürésítsd az egészet botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, és készítsd el a habarást. A joghurtot dolgozd simára a zabliszttel és egy-két merőkanál főzőlével, majd állandóan kevergetve öntsd a brokkolihoz. Főzd pár perc alatt jó sűrűre, közben ne hagyd abba a kevergetést.

Ha több napi adagot főzöl, számolj vele, hogy magában állva tovább sűrűsödik, ezért valamennyivel kevesebb zabliszt is elég lesz.

Ezt is szeretjük