Brokkolis, sajtos tésztasaláta: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Ha nincs sok időd, de valamilyen finom, meleg vacsorára vágysz, a brokkolis, sajtos tészta jó ötlet!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Télen is ehetsz zöldséges fogásokat! A tésztából nagyon finom és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz pillanatok alatt, ha brokkolival gazdagítod. A fűszeres kecskesajt és az ínyenc öntet is jól illik hozzá. Készítheted kalóriaszegényebb durumtésztából, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet biztosít.
Brokkolis, sajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg fusili
- 10 dkg zöldfűszeres kecskesajt
- 1 fej brokkoli
- 2 evőkanál apróra vágott dió
- 1 csokor bazsalikom
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el: alaposan keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, az átnyomott fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd tedd a hűtőbe pihenni.
A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és a csomagoláson található ideig főzd, majd szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, tedd rá a brokkolirózsákat, sózd, borsozd, és három-három percig pirítsd az oldalukat. Ezután önts a zöldséghez kevés vizet, és párold öt percig, amíg a brokkoli elveszíti a nyersségét, de még roppanós marad. Közben a sajtot kockázd fel.
A tésztát keverd össze először a brokkolival és a sajttal, majd add hozzá az öntetet, a tetejére tépkedj bazsalikomleveleket, végül szórd meg dióval.
A brokkoli sütőben sütve, besalmelmártással is ínycsiklandó fogás.
Még több recept