Brokkolis, sajtos tésztasaláta: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Ha nincs sok időd, de valamilyen finom, meleg vacsorára vágysz, a brokkolis, sajtos tészta jó ötlet!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Télen is ehetsz zöldséges fogásokat! A tésztából nagyon finom és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz pillanatok alatt, ha brokkolival gazdagítod. A fűszeres kecskesajt és az ínyenc öntet is jól illik hozzá. Készítheted kalóriaszegényebb durumtésztából, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet biztosít.
Brokkolis, sajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg fusili
- 10 dkg zöldfűszeres kecskesajt
- 1 fej brokkoli
- 2 evőkanál apróra vágott dió
- 1 csokor bazsalikom
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el: alaposan keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, az átnyomott fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd tedd a hűtőbe pihenni.
A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és a csomagoláson található ideig főzd, majd szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, tedd rá a brokkolirózsákat, sózd, borsozd, és három-három percig pirítsd az oldalukat. Ezután önts a zöldséghez kevés vizet, és párold öt percig, amíg a brokkoli elveszíti a nyersségét, de még roppanós marad. Közben a sajtot kockázd fel.
A tésztát keverd össze először a brokkolival és a sajttal, majd add hozzá az öntetet, a tetejére tépkedj bazsalikomleveleket, végül szórd meg dióval.
A brokkoli sütőben sütve, besalmelmártással is ínycsiklandó fogás.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept