Roppanós, fűszeres brokkoli ínyenc sajtos mártásban: főétel és köret is lehet
Az egyszerű sajtszósszal bármilyen zöldséget ízletesebbé, tartalmasabbá tehetsz, így a brokkolit is.
A brokkoli üde színével színt visz a szürke téli hétköznapokba, sütve, fűszeres besamellel, sajttal különösen izgalmas. Tejszínnel még selymesebbé teheted a mártást, amiből semmiképpen ne hagyd ki a mustárt és a fokhagymát, hisz csodás ízt adnak neki. Lehet belőle könnyű ebéd vagy vacsora, továbbá különleges köret is.
Brokkoli sajtos mártásban
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsákra, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, a tejjel, add hozzá a mustárt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, a szerecsendiót, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen felolvad.
Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a brokkolirózsákat, majd öntsd rá a tejes, sajtos szószt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, vagy amíg a sajt megpirul.
A brokkoli tésztával, kéksajttal is isteni, ráadásul pikk-pakk összedobod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció