Roppanós, fűszeres brokkoli ínyenc sajtos mártásban: főétel és köret is lehet

Az egyszerű sajtszósszal bármilyen zöldséget ízletesebbé, tartalmasabbá tehetsz, így a brokkolit is.

brokkoli-sajtszoszban-recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brokkoli üde színével színt visz a szürke téli hétköznapokba, sütve, fűszeres besamellel, sajttal különösen izgalmas. Tejszínnel még selymesebbé teheted a mártást, amiből semmiképpen ne hagyd ki a mustárt és a fokhagymát, hisz csodás ízt adnak neki. Lehet belőle könnyű ebéd vagy vacsora, továbbá különleges köret is. 

Brokkoli sajtos mártásban

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsákra, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosbarnára. Öntsd fel a tejszínnel, a tejjel, add hozzá a mustárt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, a szerecsendiót, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen felolvad.
 

Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakd bele a brokkolirózsákat, majd öntsd rá a tejes, sajtos szószt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, vagy amíg a sajt megpirul. 
A brokkoli tésztával, kéksajttal is isteni, ráadásul pikk-pakk összedobod. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük