Így készül a borzas kata
Ha linzert tudsz sütni, már nem lehet nagy baj, borzas kata is az, csak egy kicsit másképp, nem nagyon, csak épp egy kicsit. Próbáld ki!
Hogy miért lett épp Kata, valószínűleg sohasem fog kiderülni, lehet, hogy az első készítőt - vagy valamely leszármazottját - hívták így, de az is lehet, hogy a falu legnépszerűbb leányzójáról kapta a nevét, nem tudjuk. Tulajdonképp mindegy is, mert a lényeg csak annyi, hogy nagyon finom.
A diót és a baracklekvárt is ezernyi más összetevőre cserélheted, amihez csak kedved van, Kata elég nyitott.
Borzas kata
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg baracklekvár
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 fél csomag sütőpor
- 1 citrom
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A linzertészta készítésének menetét már ismered, ha még nem, akkor majd most megismerkedsz vele. Végy egy tálat, szitáld bele a lisztet, morzsold rá a vajat, üsd bele egy tojás sárgáját, keverj hozzá 10 dkg porcukrot, valamint a vaníliás cukrot és a sütőport, végül, de nem utolsósorban szórd meg némi citromhéjjal. Ha ezzel megvagy, és összeállt, tedd egy-másfél órára hűtőbe. Amíg pihen, tedd te is azt. Ha letelt a pihenőidő, válaszd szét a maradék három tojást, és, kiegészítve a negyedikkel, a fehérjét verd félkemény habbá, majd a maradék porcukrot szórd rá, és azzal folytasd addig, amíg teljesen kemény nem lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha ez megvan, óvatosan keverd bele a darált diót és a baracklekvárt is. A tésztát válaszd két részre, nyújtsd ki, majd az egyik felét tedd kivajazott tepsibe, arra halmozd a fehérjés masszát, végül végy magadhoz egy nagylyukú reszelőt, és a tészta másik felét reszeld rá a diós habra. Már csak a sütőnek van dolga innentől: 150 fokra melegítsd elő, és süsd szép barnára a tésztát, aztán már csak fel kell darabolnod Katát, és fogyaszthatod is vidáman.
Süti süti hátán
Az isteni finom süteményekre képtelenség nemet mondani, teszteld magad képgalériánkban, hogy te képes vagy-e rá! Mi már sejtjük a választ...
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- édességek
Gyors málnás csokoládéfelfújt
- palacsinta
- édességek
Tejmentes palacsinta
- kelt tészta
- édességek