Borsós, csirkés tészta tejszínes szósszal: gyors ebéd vagy vacsora is lehet
Ez a tészta azon túl, hogy finom és laktató, akár munka után is összedobható, ráadásul mirelit borsó is tökéletes hozzá.

csirkes-borsos-teszta-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A borsós-csirkés tészta hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is tökéletes. Párhuzamosan főzheted a tésztát és a feltétet, így biztosan elkészülsz mindennel fél óra alatt. A fűszeres tejszínes szósz gondoskodik arról, hogy a végeredmény ne legyen száraz. A tészták közül a fettuccini tökéletes alap, de akár spagettivel vagy pennével is készítheted.

Borsós, csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg csirke
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre borsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tedd lobogó, bő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Figyelj, hogy al dente állagú legyen, tehát ne ázzon szét, és ne is legyen kemény. Szűrd le, és csepegtesd le. 

A csirkemellet vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra, csíkozhatod és kockázhatod is. Szórd meg sóval, borssal, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Rakd hozzá a felengedett borsót, és párold még hét-tíz percig. Öntsd fel a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval elkevert tejszínnel, és főzd sűrűre pár perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, szórd meg parmezánnal, és már tálalhatod is.
A tészta már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.

Ezt is szeretjük