Borsós, csirkés tészta tejszínes szósszal: gyors ebéd vagy vacsora is lehet
Ez a tészta azon túl, hogy finom és laktató, akár munka után is összedobható, ráadásul mirelit borsó is tökéletes hozzá.


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A borsós-csirkés tészta hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is tökéletes. Párhuzamosan főzheted a tésztát és a feltétet, így biztosan elkészülsz mindennel fél óra alatt. A fűszeres tejszínes szósz gondoskodik arról, hogy a végeredmény ne legyen száraz. A tészták közül a fettuccini tökéletes alap, de akár spagettivel vagy pennével is készítheted.
Borsós, csirkés tészta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 25 dkg csirke
- 5 dkg parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 bögre borsó
- 1 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát tedd lobogó, bő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Figyelj, hogy al dente állagú legyen, tehát ne ázzon szét, és ne is legyen kemény. Szűrd le, és csepegtesd le.
A csirkemellet vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra, csíkozhatod és kockázhatod is. Szórd meg sóval, borssal, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Rakd hozzá a felengedett borsót, és párold még hét-tíz percig. Öntsd fel a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval elkevert tejszínnel, és főzd sűrűre pár perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, szórd meg parmezánnal, és már tálalhatod is.
A tészta már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.
Még több recept