A nagyiféle borsóleves receptje - Csipetkével az igazi

Végre friss a borsó, most főzheted belőle a legfinomabb levest!

borsoleves-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dúsítsd az üde borsólevest minél több friss zöldséggel! Újkrumplival, répafélékkel nagyon ízletes lesz. Ha házi csipetke is kerül bele, még nagyobb örömmel eszi mindenki.

Amikor a zöldségek zsengék, villámgyorsan megpuhulnak, fél óra alatt kész is a leves. A csipetke állaga egy kicsit legyen keményebb, mint a galuskáé.

Borsóleves csipetkével

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 nagy krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 húsleveskocka
  • 1 levél kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj

A csipetkéhez

  • 1 nagy tojás
  • 12-15 dkg liszt

Elkészítés ideje: 30 perc

A borsót fejtsd ki, a zöldségeket pucold meg. A répákat karikázd fel, a krumplit vágd kockákra. Hevíts kevés olajat, rakd rá a vöröshagymát, a krumplit, és a kétféle répát, majd kevergetve párold egy-két percig. Dobd hozzá a sót és a pirospaprikát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, tedd hozzá a káposztalevelet, és főzd kis lángon a levest körülbelül 15 percig. Amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, add hozzá a borsót, és az aprított petrezselymet. Szükség esetén önts még hozzá vizet is.

A csipetkéhez a tojást üsd egy kisebb tálba, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és az ízlés szerinti sót. Amikor szépen összeáll a tészta, kézzel csipkedd a levesbe. Főzd két-három percig, majd ha megpuhul, le is húzhatod a tűzről. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük