A nagyiféle borsóleves receptje - Csipetkével az igazi
Végre friss a borsó, most főzheted belőle a legfinomabb levest!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezeket a gyors trükköket vesd be, ha sehogy sem áll a hajad reggel »

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dúsítsd az üde borsólevest minél több friss zöldséggel! Újkrumplival, répafélékkel nagyon ízletes lesz. Ha házi csipetke is kerül bele, még nagyobb örömmel eszi mindenki.

Amikor a zöldségek zsengék, villámgyorsan megpuhulnak, fél óra alatt kész is a leves. A csipetke állaga egy kicsit legyen keményebb, mint a galuskáé.

Borsóleves csipetkével

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 nagy krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 húsleveskocka
  • 1 levél kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj

A csipetkéhez

  • 1 nagy tojás
  • 12-15 dkg liszt

Elkészítés ideje: 30 perc

A borsót fejtsd ki, a zöldségeket pucold meg. A répákat karikázd fel, a krumplit vágd kockákra. Hevíts kevés olajat, rakd rá a vöröshagymát, a krumplit, és a kétféle répát, majd kevergetve párold egy-két percig. Dobd hozzá a sót és a pirospaprikát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, tedd hozzá a káposztalevelet, és főzd kis lángon a levest körülbelül 15 percig. Amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, add hozzá a borsót, és az aprított petrezselymet. Szükség esetén önts még hozzá vizet is.

A csipetkéhez a tojást üsd egy kisebb tálba, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és az ízlés szerinti sót. Amikor szépen összeáll a tészta, kézzel csipkedd a levesbe. Főzd két-három percig, majd ha megpuhul, le is húzhatod a tűzről. 

Blog.hu ajánló