Régimódi borsófőzelék, ami mirelitből is ízleni fog: sült kolbásszal a tetején
Ha télen zöldséges ételekre vágysz, dobj össze gyorsan egy lábos főzeléket! Ha van a fagyasztódban borsó, azt vedd elő!

zoldborsofozelek-recept
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

Ennyit számít a szemöldök és a smink: 7 színésznő, aki a ’90-es években másként festett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mondj le télen sem az ízletes főzelékekről, készítsd el ilyenkor mirelit zöldségekből! Fontos, hogy a pirospaprika és a többi fűszer se nyomják el a borsó ízét. A sült kolbász remek feltét, tükörtojással pedig még laktatóbbá teheted az egyszerű, de ízletes ételt. A sűrítés ezúttal rántással történik, csak arra ügyelj, ne égjen meg a pirospaprika.  

Borsófőzelék kolbásszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál lecsókolbász
  • 2 dkg vaj
  • bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, szórd rá a borsót, tedd hozzá a hagymát, és kevergetve süsd egy percig. Öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel. Főzd puhára a szemeket körülbelül 15 perc alatt. 

A rántáshoz a lisztet keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál olajjal, majd kis lángon pirítsd zsemleszínűre. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd a lángról lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Újraforrástól számítva főzd három-öt percig. A kolbászt vagdosd be, és minden oldalát süsd át kevés zsiradékon, majd a főzelékkel együtt kínáld.   
A paradicsomos káposzta is nagy kedvenc volt a menzán. Miért ne turbóznád fel egy kicsit hússal is? 

Ezt is szeretjük