Régimódi borsófőzelék, ami mirelitből is ízleni fog: sült kolbásszal a tetején
Ha télen zöldséges ételekre vágysz, dobj össze gyorsan egy lábos főzeléket! Ha van a fagyasztódban borsó, azt vedd elő!

zoldborsofozelek-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne mondj le télen sem az ízletes főzelékekről, készítsd el ilyenkor mirelit zöldségekből! Fontos, hogy a pirospaprika és a többi fűszer se nyomják el a borsó ízét. A sült kolbász remek feltét, tükörtojással pedig még laktatóbbá teheted az egyszerű, de ízletes ételt. A sűrítés ezúttal rántással történik, csak arra ügyelj, ne égjen meg a pirospaprika.  

Borsófőzelék kolbásszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál lecsókolbász
  • 2 dkg vaj
  • bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, szórd rá a borsót, tedd hozzá a hagymát, és kevergetve süsd egy percig. Öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel. Főzd puhára a szemeket körülbelül 15 perc alatt. 

A rántáshoz a lisztet keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál olajjal, majd kis lángon pirítsd zsemleszínűre. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd a lángról lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Újraforrástól számítva főzd három-öt percig. A kolbászt vagdosd be, és minden oldalát süsd át kevés zsiradékon, majd a főzelékkel együtt kínáld.   
A paradicsomos káposzta is nagy kedvenc volt a menzán. Miért ne turbóznád fel egy kicsit hússal is? 

Ezt is szeretjük