Eredeti borscsrecept: így főzi a céklalevest orosz szomszédunk
Ez nem a hagyományos céklaleves, annál sokkal finomabb! Hús és krumpli is van benne, így nagyon laktató.

borscs-receptje
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borscs az egyik legfinomabb és leghíresebb orosz étel, ami gyakran ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Tele van mindenféle finomsággal, nagyon kiadós és tartalmas, ami után mást nem nagyon bírsz enni. Lassú tűzön, több órán keresztül fő, de ez ne szegje kedved. Megéri rászánni az időt, olyan finom. 

Borscsrecept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertés- és borjúhús
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 3 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 0.5 db karalábé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 db krumpli
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • tejföl
  • kapor vagy petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és főzd majdnem teljesen puhára a húst. A sárgarépát és a céklát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A zellert, a petrezselyemgyökeret és a karalábét kockázd vagy karikázd fel. A kétféle hagymát dinszteld meg kevés olajon, és add hozzá a zöldségeket. Kevergesd egy-két percig, majd mehet hozzá a paradicsompüré és a pirospaprika. Rakj hozzá annyi húslét, amennyi jól ellepi a zöldségeket. Tedd hozzá az ecetet és a cukrot, majd párold 20 percig a zöldségeket.

A zöldségalapot keverd a húshoz. Add hozzá a felkockázott krumplit, a savanyú káposztát, és fedő alatt főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. Ez még körülbelül 20 perc. Végül szórd meg apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel, és tejföllel kínáld. 

Ha szereted a céklás ételeket, akkor a joghurtos salátát is próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!

Ezt is szeretjük