Eredeti borscsrecept: így főzi a céklalevest orosz szomszédunk
Ez nem a hagyományos céklaleves, annál sokkal finomabb! Hús és krumpli is van benne, így nagyon laktató.


- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: melyik híres szerelmes filmből származik a fotó? Teszteld, felismered-e a romantikus mozikat egy kép alapján
A borscs az egyik legfinomabb és leghíresebb orosz étel, ami gyakran ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Tele van mindenféle finomsággal, nagyon kiadós és tartalmas, ami után mást nem nagyon bírsz enni. Lassú tűzön, több órán keresztül fő, de ez ne szegje kedved. Megéri rászánni az időt, olyan finom.
Borscsrecept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sertés- és borjúhús
- 20 dkg savanyú káposzta
- 3 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 0.5 db karalábé
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 db krumpli
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- tejföl
- kapor vagy petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst kockázd fel, rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és főzd majdnem teljesen puhára a húst. A sárgarépát és a céklát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A zellert, a petrezselyemgyökeret és a karalábét kockázd vagy karikázd fel. A kétféle hagymát dinszteld meg kevés olajon, és add hozzá a zöldségeket. Kevergesd egy-két percig, majd mehet hozzá a paradicsompüré és a pirospaprika. Rakj hozzá annyi húslét, amennyi jól ellepi a zöldségeket. Tedd hozzá az ecetet és a cukrot, majd párold 20 percig a zöldségeket.
A zöldségalapot keverd a húshoz. Add hozzá a felkockázott krumplit, a savanyú káposztát, és fedő alatt főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. Ez még körülbelül 20 perc. Végül szórd meg apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel, és tejföllel kínáld.
Ha szereted a céklás ételeket, akkor a joghurtos salátát is próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!
Még több recept