Egészséges és finom: így készül a borscs, azaz az orosz céklaleves
A sokféle zöldségből és marhahúsból készülő borscs annyira laktató és sűrű, mint az egytálételek.

Egészséges és finom: így készül a borscs, azaz az orosz céklaleves
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borscs amellett, hogy ízletes, a sok zöldség miatt igazi vitaminbomba is. Nagyon népszerű a szláv országokban, és szinte mindenkinek megvan a saját családi receptje. Nem a leggyorsabb étel, mégis megéri a fáradozást. Minél többször melegíted, annál finomabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg marhahús
  • 4 db krumpli
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db cékla
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db karalábé
  • 1 db kisebb káposzta
  • 0.5 db zeller
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, kockázd fel, rakd egy lábasba, add hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, dobj hozzá sót és borsot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzd forrástól számítva körülbelül egy-másfél órán át.
 

Közben tisztítsd meg a zöldségeket, vágd fel a zellert, a répát, a karalábét és a petrezselyemgyökeret, a céklát pedig szeld csíkokra. Aprítsd fel a hagymákat, és pirítsd az olajon üvegesre. Dobd be mellé a többi zöldséget, és folyamatosan kevergetve párold három-öt percig. Add hozzá a paradicsompürét, és ízlés szerinti borsot. A hús levéből önts hozzá keveset, és főzd 10 percig. Ezt követően tedd hozzá a felkockázott krumplit és a legyalult káposztát, majd főzd még 15 percig, vagy amíg minden puha nem lesz.
Mikor a hús már megfőtt, szűrd le, rakd hozzá a zöldségekhez. Végül szórd hozzá a kaprot is, és az egészet forrald össze. Tálalásnál kanalazz tejfölt a borscs tetejére, úgy még finomabb.

Blog.hu ajánló