Töltött bolognais batyuk leveles tésztából
Gyors és kiadós
Ezért érdemes otthon leveles tésztát tartani. A bolognais batyuval nem lesz sok dolgod, mégis isteni.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű leveles tésztát rövid idő alatt izgalmassá varázsolhatod bolognais szósszal és sajttal. Készítsd el tízóraira vagy uzsonnára, de egy kiadós főzelék vagy leves mellé is illik. Az ízletes bolognais batyu hidegen, melegen egyaránt nagyon finom. Kipróbálhatod még virslis, kolbászos töltelékkel is.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 10 dkg sajt
  • 2 paradicsomkonzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • 1 tojás
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtt egy-két órával vedd ki a leveles tésztát a fagyasztóból. Amíg felenged, készítsd el a bolognais alapot. Az apróra vágott hagymákat fonnyaszd meg kevés olívaolajon, majd mehet rá a darált hús, és fehéredésig kevergesd. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, kevés vizet, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval és kevés cukorral. Hagyd a szószt négy-öt percig rotyogni.

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, majd vágd nagyobb, tízszer tíz centis négyzetekre. Kanalazz rá bolognais ragut, és szórd meg reszelt sajttal, majd készíts butyukat. Nyomkodd össze a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék. Rakd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend be tojással. Reszelt sajttal vagy szezámmaggal is megszórhatod. Majd tedd a 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük