Töltött bolognais batyuk leveles tésztából

Gyors és kiadós

Ezért érdemes otthon leveles tésztát tartani. A bolognais batyuval nem lesz sok dolgod, mégis isteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű leveles tésztát rövid idő alatt izgalmassá varázsolhatod bolognais szósszal és sajttal. Készítsd el tízóraira vagy uzsonnára, de egy kiadós főzelék vagy leves mellé is illik. Az ízletes bolognais batyu hidegen, melegen egyaránt nagyon finom. Kipróbálhatod még virslis, kolbászos töltelékkel is.

Bolognais batyuk

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 10 dkg sajt
  • 2 paradicsomkonzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • 1 tojás
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtt egy-két órával vedd ki a leveles tésztát a fagyasztóból. Amíg felenged, készítsd el a bolognais alapot. Az apróra vágott hagymákat fonnyaszd meg kevés olívaolajon, majd mehet rá a darált hús, és fehéredésig kevergesd. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, kevés vizet, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval és kevés cukorral. Hagyd a szószt négy-öt percig rotyogni.

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, majd vágd nagyobb, tízszer tíz centis négyzetekre. Kanalazz rá bolognais ragut, és szórd meg reszelt sajttal, majd készíts butyukat. Nyomkodd össze a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék. Rakd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend be tojással. Reszelt sajttal vagy szezámmaggal is megszórhatod. Majd tedd a 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük