Bolognai szósszal töltött ropogós csigák: leveles tésztából könnyű elkészíteni
Laktató és nagyon egyszerű vendégváró a bolognai csiga, amely leveles tésztából nagyon hamar el is készül.
A bolognai csigák hamar készen vannak, és nagyon laktatóak. Üveges bolognai szószból is készítheted őket, de ha inkább természetesebb ízekre vágysz, magad is befűszerezheted hozzá a mártást.
Bolognai csigák
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg passzírozott paradicsom
- 15 dkg darált hús
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A darált húst sózd, borsozd, és kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, szórd meg zöldfűszerekkel, és kis lángon főzd össze az egészet húsz perc alatt. Ha üveges bolognai szószt használsz hozzá, még kevesebb munka lesz vele.
A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Kend meg a bolognai szósszal, tekerd fel, mint a bejglit, és szeleteld csigákra. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg szép színűre sülnek.
A bolognai ragu palacsinta töltelékeként is jól működik.
Isteni palacsinta bolognai raguval töltve – Laktató és mutatós ebéd egyszerűen
Gondold el, milyen csodás fogás kerekedik, ha két kedvencet, a bolognai ragut és a palacsintát párba állítod.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció