Bolognai szósszal töltött ropogós csigák: leveles tésztából könnyű elkészíteni
Laktató és nagyon egyszerű vendégváró a bolognai csiga, amely leveles tésztából nagyon hamar el is készül.
A bolognai csigák hamar készen vannak, és nagyon laktatóak. Üveges bolognai szószból is készítheted őket, de ha inkább természetesebb ízekre vágysz, magad is befűszerezheted hozzá a mártást.
Bolognai csigák
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg passzírozott paradicsom
- 15 dkg darált hús
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A darált húst sózd, borsozd, és kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, szórd meg zöldfűszerekkel, és kis lángon főzd össze az egészet húsz perc alatt. Ha üveges bolognai szószt használsz hozzá, még kevesebb munka lesz vele.
A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Kend meg a bolognai szósszal, tekerd fel, mint a bejglit, és szeleteld csigákra. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg szép színűre sülnek.
A bolognai ragu palacsinta töltelékeként is jól működik.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept