Bolognai szósszal töltött ropogós csigák: leveles tésztából könnyű elkészíteni

Laktató és nagyon egyszerű vendégváró a bolognai csiga, amely leveles tésztából nagyon hamar el is készül.

bolognai szoszos csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bolognai csigák hamar készen vannak, és nagyon laktatóak. Üveges bolognai szószból is készítheted őket, de ha inkább természetesebb ízekre vágysz, magad is befűszerezheted hozzá a mártást.

Bolognai csigák

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg passzírozott paradicsom
  • 15 dkg darált hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst sózd, borsozd, és kevés olajon süsd fehéredésig. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, szórd meg zöldfűszerekkel, és kis lángon főzd össze az egészet húsz perc alatt. Ha üveges bolognai szószt használsz hozzá, még kevesebb munka lesz vele.

A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Kend meg a bolognai szósszal, tekerd fel, mint a bejglit, és szeleteld csigákra. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg szép színűre sülnek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük