Színes, sűrű zöldségleves böjti napokra: ebben megáll a kanál
Ki ne vágyna a nehéz ételek után csupa zöldséget tartalmazó fogásokra? Ez a leves pont ilyen, tele csodás ízekkel!

bojti-zoldsegleves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a színes, ízes leves igazi tavaszi kedvenc, ami hús nélkül is jó laktató. Ráadásul gyors, egyszerű, és nem kell habarni, rántani sem. Különféle tésztát, daragaluskát viszont főzhetsz bele, hogy még laktatóbb legyen. Minél többféle zöldséget teszel a levesbe, annál finomabb lesz. 

Böjti zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 3 db közepes krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre borsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0.5 db zeller
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és csepegtesd le. A répákat vágd azonos nagyságú darabokra, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit kockázd fel, a zellert is darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre.

Rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve dinszteld egy-két percig. Engedd fel két liter vízzel, majd fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és ételízesítővel. Főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé rakd hozzá a borsót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.  
A krumpligombócos leves egyszerű, ízletes, ráadásul pénztárcabarát is, próbáld ki.  

Ezt is szeretjük