Isteni morzsasüti fagyasztott bogyós gyümölcsökkel: melegen tálalva a legfinomabb
Ideje elővenni a fagyasztóból a nyáron eltett bogyós gyümölcsöket, az édes tésztájú morzsasütibe pont kapóra jönnek.

bogyos-gyumolcsos-morzsasuti
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a pitesütésre nincs időd, az angolok híres morzsasütijét, a crumble-t akkor is össze tudod dobni. Az édes tésztához a kissé savanykásabb bogyós gyümölcsök jól illenek, így az áfonya, a meggy, a málna, vagy ezeket akár vegyesen is teheted a tepsibe. Sütés közben a gyümölcsök levet eresztenek, és abban párolódnak meg. 

Bogyós gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 60 dkg bogyós gyümölcsök
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a vajjal. Kenj ki kevés zsiradékkal egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát, és szórd a tepsi aljába a gyümölcsöket. Ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és fedd be a morzsával. 

Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Még melegen, tejszínnel vagy fagyival kínáld.  
Ha egy kicsit több időd van, készítsd el a vérnarancsos pitét, vibráló színeivel feldobja a napodat. 

Ezt is szeretjük