Isteni morzsasüti fagyasztott bogyós gyümölcsökkel: melegen tálalva a legfinomabb
Ideje elővenni a fagyasztóból a nyáron eltett bogyós gyümölcsöket, az édes tésztájú morzsasütibe pont kapóra jönnek.

bogyos-gyumolcsos-morzsasuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a pitesütésre nincs időd, az angolok híres morzsasütijét, a crumble-t akkor is össze tudod dobni. Az édes tésztához a kissé savanykásabb bogyós gyümölcsök jól illenek, így az áfonya, a meggy, a málna, vagy ezeket akár vegyesen is teheted a tepsibe. Sütés közben a gyümölcsök levet eresztenek, és abban párolódnak meg. 

Bogyós gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 60 dkg bogyós gyümölcsök
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a vajjal. Kenj ki kevés zsiradékkal egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát, és szórd a tepsi aljába a gyümölcsöket. Ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és fedd be a morzsával. 

Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Még melegen, tejszínnel vagy fagyival kínáld.  
Ha egy kicsit több időd van, készítsd el a vérnarancsos pitét, vibráló színeivel feldobja a napodat. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük