4 egyszerű, de isteni bögrés piskóta
A piskóta elkészítése nem nagy ördöngösség, főleg akkor, ha nem kell kimérned a hozzávalókat, csak egy bögrével zsonglőrködöd.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban. A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéjét a sóval verd kemény habbá. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, majd erre a tojáshabot, és óvatosan forgasd össze, majd tedd ugyanezt a maradékkal.

Öntsd kivajazott, lapos tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára, ez körülbelül 20-25 perc. Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.

Mandulás piskóta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • fél bögre őrölt mandula
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliás cukrot a tojással és a tejjel keverd össze. Add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát is. A tésztát tedd kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy kerek tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 30 percig.


Vajas bögrés

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • másfél bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor

A vajat olvaszd fel. A cukrot add hozzá a tojássárgájához, és forró vízfürdő felett keverd habosra. A sűrű, fehéres krémet emeld ki a vízfürdőből. A lisztet szitáld bele a tojáskrémbe, öntsd hozzá a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojáshab egyharmadát óvatosan keverd a tojáskrémbe, hogy fellazuljon, majd add hozzá a maradékot, és óvatosan keverd el. Kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy formába töltsd, és közepesre előmelegített sütőben süsd 35 percig. Ha kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.

Citromos piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 citrom
  • 3 evőkanál porcukor

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét facsard a tésztába, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, kend rá a mázat.

Ezt is szeretjük