Bögrés fánk tejfölös kevert tésztából: magától megfordul sütés közben

Kevert tésztából, bögrésen is isteni finom fánkokat süthetsz.

bogres fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kevert tésztából készülő bögrés fánk különlegessége, hogy még a forgatásával sem kell foglalkoznod, ugyanis amikor átsült az egyik oldala, egyszerűen magától átfordul. Nem kell bajlódnod dagasztással, kelesztéssel, egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a forró olajba.

Bögrés kevert fánk

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 bögre liszt
  • 2 kis pohár tejföl (25-30 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • bő olaj a sütéshez
  • cukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral, és szitáld át. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi kényelmesen el tudja majd lepni a fánkocskákat. Amikor már olyan forró, hogy a beledobott tésztadarab sisteregve feljön a tetejére, evőkanállal szaggasd bele a fánkokat. Egyszerre ne tegyél az olajba túl sokat, hogy le ne hűtsék. Amikor a fánkok egyik oldala megsült, maguktól átfordulnak. Amikor már mindkét oldaluk aranyszínű, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

A kisült fánkokat forgasd meg kristálycukorban.

Almával a tésztájában is gyors és isteni fánkgolyót süthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük