Az elronthatatlan bögrés almafánk receptje

Szuperfinom és nagyon egyszerű

A légiesen könnyű bögrés almafánk nem állít nehéz feladat elé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a bögrés almafánkkal villámgyorsan végzel, hiszen nincs se dagasztás, se kelesztés. A végeredmény viszont fantasztikus. Ha egészségesebb édességet szeretnél, az egyik bögre lisztet helyettesítsd zabliszttel.

Bögrés almafánk

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 kg alma
  • 2.5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 mokkáskanál őrölt fahéj
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott almákat reszeld egy nagyobb tálba, majd a levüket csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha csomómentes, homogén és a galuskáéhoz hasonló az állaga.

Hevíts olajat, majd egy kanállal szaggasd bele a fánkokat. Ha ragaszkodsz a tökéletes formához, nyújtsd ki, majd szaggatóval szúrd ki a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne rakj az olajba egyszerre túl sok fánkot. Ne lepődj meg, mert a tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Süsd aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, majd még forrón szórd meg porcukorral. Lekvárral kínáld. 

15889761 66cb635bdf83779593da026b1b6c8d4a wm
Ezt is szeretjük