Füstös lecsó bográcsban

Így teheted különösen pikánssá

Szabadulj ki a konyhából a szabadba, és készíts bográcsos lecsót. Mindenki elégedett lesz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyaraláskor, családi, baráti összejöveteleken is gyakran kerül elő a bogrács. Lepd meg a társaságot egy isteni bográcsos lecsóval. Tehetsz bele tököt, kolbászt, rizst, tojást is.

Bográcsos lecsó

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 20 dkg szalonna
  • 1 zöld csípős paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A bográcsot mosd át, készítsd elő a fát, gyújts tüzet! Fontos, hogy a tűz a főzőcskézés során végig egyenletesen égjen. A zöldségeket mosd meg, a paprikákat és a paradicsomokat szeleteld fel. A hagymákat vágd apróra, a szalonnát kockázd fel. Tégy a bográcsba három evőkanál zsírt, a szalonnát süsd zsírjára. Dobd bele a hagymát, fonnyaszd meg, majd jöhet a kolbász, hogy jól átjárja a füstös íz. Utána add hozzá a paprikát. Ne kavargasd, nehogy összetörjön.

Amikor a paprika kissé összeesik, tedd a bográcsba a paradicsomot is. Sózd, borsod ízlés szerint, adhatsz hozzá őrölt pirospaprikát is. Fűszerezés után rázd meg kicsit a bográcsot. Addig főzd, amíg a paprika megpuhul, de vigyázz arra, hogy ne essen szét. A lecsó körülbelül 30 perc alatt készül el. 
 

15863651 2fc3b09f72b8bcc7be77a686e1fd6ddb wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük