Füstös lecsó bográcsban
Szabadulj ki a konyhából a szabadba, és készíts bográcsos lecsót. Mindenki elégedett lesz!
Nyaraláskor, családi, baráti összejöveteleken is gyakran kerül elő a bogrács. Lepd meg a társaságot egy isteni bográcsos lecsóval. Tehetsz bele tököt, kolbászt, rizst, tojást is.
Bográcsos lecsó
Hozzávalók 8 személyre
- 2 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 1 kg hagyma
- 20 dkg szalonna
- 1 zöld csípős paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A bográcsot mosd át, készítsd elő a fát, gyújts tüzet! Fontos, hogy a tűz a főzőcskézés során végig egyenletesen égjen. A zöldségeket mosd meg, a paprikákat és a paradicsomokat szeleteld fel. A hagymákat vágd apróra, a szalonnát kockázd fel. Tégy a bográcsba három evőkanál zsírt, a szalonnát süsd zsírjára. Dobd bele a hagymát, fonnyaszd meg, majd jöhet a kolbász, hogy jól átjárja a füstös íz. Utána add hozzá a paprikát. Ne kavargasd, nehogy összetörjön.
Amikor a paprika kissé összeesik, tedd a bográcsba a paradicsomot is. Sózd, borsod ízlés szerint, adhatsz hozzá őrölt pirospaprikát is. Fűszerezés után rázd meg kicsit a bográcsot. Addig főzd, amíg a paprika megpuhul, de vigyázz arra, hogy ne essen szét. A lecsó körülbelül 30 perc alatt készül el.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció