3 isteni bográcsos, magyaros étel

Ha a konyhában már elviselhetetlen az idő, hívd össze a családot és a barátokat, rakjatok tüzet, és kezdődhet a buli! Mi 3 recepttel járulunk hozzá.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 50 dkg marhahús
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg lecsó - konzerv
  • 8 dkg zsír
  • 8 dkg nagykocka tészta
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • csicseri paprika
  • köménymag
  • bors

Az apró kockákra vágott marhahúst párold a hagymás zsíron, sózd meg, hintsd meg fűszerpaprikával, köménymaggal és a felaprított fokhagymával. Ha félpuha, add hozzá a felkockázott burgonyát, engedd fel vízzel, és lassú tűzön főzd készre. Betétként főzd bele a szalonnazsíron megpirított nagykocka tésztát.

Bográcsos tokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhacomb
  • 2 dkg mustár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt majoránna
  • ételízesítő
  • őrölt bors

A marhahúst vágd ujjnyi széles csíkokra, a hagymát pedig aprítsd fel. A mustárt keverd bele a tejfölbe. A hagymát párold meg az olajon, add hozzá a húst, párold tovább, hintsd meg fűszerpaprikával, keverd jól el, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Add hozzá az ételízesítőt és a többi fűszert, majd fedő alatt párold puhára. Ezután keverd hozzá a mustáros tejfölt, és forrald össze. Galuskával, tarhonyával vagy spagettivel is tálalhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Kakasherepörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg kakashere
  • 40 dkg kakastaréj
  • 15 dkg gomba
  • 6-8 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
  • tejföl

Tisztítsd meg a kakastaréjt, majd forrázd le a kakasherét, és fejtsd le róla a hártyáját. A felkockázott szalonnát süsd ki olajban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd együtt. Hintsd meg fűszerpaprikával, önts rá egy kevés vizet, és süsd zsírjára. Tedd bele a kakastaréjt, pirítsd meg, majd ismét öntsd fel egy kevés vízzel. Sózd meg, ízesítsd a köménnyel és a fokhagymával, és fedő alatt, kis lángon párold félpuhára. Ekkor add hozzá a cikkekre vágott gombát, és együtt párold tovább. A legvégén keverd bele a kakasherét is, amit csak néhány percig kell főznöd. Tálaláskor locsold meg tejföllel.

Ezt is szeretjük