3 isteni bográcsos, magyaros étel
Ha a konyhában már elviselhetetlen az idő, hívd össze a családot és a barátokat, rakjatok tüzet, és kezdődhet a buli! Mi 3 recepttel járulunk hozzá.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
-
60 dkg burgonya
-
50 dkg marhahús
-
12 dkg vöröshagyma
-
10 dkg lecsó - konzerv
-
8 dkg zsír
-
8 dkg nagykocka tészta
-
4 dkg füstölt szalonna
-
fokhagyma
-
fűszerpaprika
-
csicseri paprika
-
köménymag
-
só
-
bors
Az apró kockákra vágott marhahúst párold a hagymás zsíron, sózd meg, hintsd meg fűszerpaprikával, köménymaggal és a felaprított fokhagymával. Ha félpuha, add hozzá a felkockázott burgonyát, engedd fel vízzel, és lassú tűzön főzd készre. Betétként főzd bele a szalonnazsíron megpirított nagykocka tésztát.
Bográcsos tokány
Hozzávalók:
-
60 dkg marhacomb
-
2 dkg mustár
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 dl tejföl
-
1 dl étolaj
-
fűszerpaprika
-
őrölt majoránna
-
ételízesítő
-
őrölt bors
-
só
A marhahúst vágd ujjnyi széles csíkokra, a hagymát pedig aprítsd fel. A mustárt keverd bele a tejfölbe. A hagymát párold meg az olajon, add hozzá a húst, párold tovább, hintsd meg fűszerpaprikával, keverd jól el, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Add hozzá az ételízesítőt és a többi fűszert, majd fedő alatt párold puhára. Ezután keverd hozzá a mustáros tejfölt, és forrald össze. Galuskával, tarhonyával vagy spagettivel is tálalhatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kakasherepörkölt
Hozzávalók:
- 40 dkg kakashere
- 40 dkg kakastaréj
- 15 dkg gomba
- 6-8 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- tejföl
Tisztítsd meg a kakastaréjt, majd forrázd le a kakasherét, és fejtsd le róla a hártyáját. A felkockázott szalonnát süsd ki olajban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd együtt. Hintsd meg fűszerpaprikával, önts rá egy kevés vizet, és süsd zsírjára. Tedd bele a kakastaréjt, pirítsd meg, majd ismét öntsd fel egy kevés vízzel. Sózd meg, ízesítsd a köménnyel és a fokhagymával, és fedő alatt, kis lángon párold félpuhára. Ekkor add hozzá a cikkekre vágott gombát, és együtt párold tovább. A legvégén keverd bele a kakasherét is, amit csak néhány percig kell főznöd. Tálaláskor locsold meg tejföllel.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha