Szuperfinom bográcsos paprikás krumpli
Ezt kedvedre tunkolhatod
Ha igazán magyaros fogásra vágysz, készíts bográcsos paprikás krumplit. Egyszerű és ízletes.

Szuperfinom bográcsos paprikás krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bográcsos ételek mindig sokkal finomabbak, mint amik a tűzhelyen főnek. Ez alól a paprikás krumpli sem kivétel. Az elkészítése sem sokkal macerásabb. Ha még soha nem bográcsoztál, nyugodtan kezdheted a zamatos paprikás krumplival. Friss, ropogós kenyérrel és kovászos uborkával az igazi.

Bográcsos paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 kg krumpli
  • 30 dkg császárszalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 szál lecsókolbász
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • köménymag
Recept idők

Elkészítés:

Rakj tüzet, és kezdd el melegíteni a bográcsot. Tedd bele a zsírt, utána pedig a kockákra vágott szalonnát. Ha üveges, szórd rá a felaprított vöröshagymát. Pirítsd egy-két percig, majd kicsit húzd félre a bográcsot. Rakd bele a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd öntsd fel kevés vízzel. Dobd hozzá a megpucolt, cikkekre vágott krumplit, és kicsit kevergesd meg.

Várd meg, amíg felforr, majd karikázd bele a kolbászt. Óvatosan sózd és borsozd. Néhányszor kevergesd meg, vagy rázd meg az edényt, és többször kóstold meg. Szükség esetén ízesíts utána. Lassan forrald. Ha sűríteni szeretnéd, nyomkodj szét egy-két krumplit. Amikor minden puha, vedd le a tűzről, és rögtön szedd tányérokba, tálkákba.

Ezt is szeretjük