Szuperfinom bográcsos paprikás krumpli
Ezt kedvedre tunkolhatod
Ha igazán magyaros fogásra vágysz, készíts bográcsos paprikás krumplit. Egyszerű és ízletes.

Szuperfinom bográcsos paprikás krumpli
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bográcsos ételek mindig sokkal finomabbak, mint amik a tűzhelyen főnek. Ez alól a paprikás krumpli sem kivétel. Az elkészítése sem sokkal macerásabb. Ha még soha nem bográcsoztál, nyugodtan kezdheted a zamatos paprikás krumplival. Friss, ropogós kenyérrel és kovászos uborkával az igazi.

Bográcsos paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 kg krumpli
  • 30 dkg császárszalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 szál lecsókolbász
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • köménymag
Recept idők

Elkészítés:

Rakj tüzet, és kezdd el melegíteni a bográcsot. Tedd bele a zsírt, utána pedig a kockákra vágott szalonnát. Ha üveges, szórd rá a felaprított vöröshagymát. Pirítsd egy-két percig, majd kicsit húzd félre a bográcsot. Rakd bele a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd öntsd fel kevés vízzel. Dobd hozzá a megpucolt, cikkekre vágott krumplit, és kicsit kevergesd meg.

Várd meg, amíg felforr, majd karikázd bele a kolbászt. Óvatosan sózd és borsozd. Néhányszor kevergesd meg, vagy rázd meg az edényt, és többször kóstold meg. Szükség esetén ízesíts utána. Lassan forrald. Ha sűríteni szeretnéd, nyomkodj szét egy-két krumplit. Amikor minden puha, vedd le a tűzről, és rögtön szedd tányérokba, tálkákba.

Ezt is szeretjük