Bográcsgulyás receptek hétvégére
Tökéletes hétvégi program, ha barátaidat meghívod egy bográcsozásra. Dobd fel a szokásos recepteket szokatlan alapanyagokkal!
Szerencsére a jó idő lehetővé teszi, hogy a baráti összejöveteleket immáron ne a szűkös lakásban, hanem a tágas kertben tartsd. Így neked sem kell a konyhába bezárkóznod, illetve kimaradnod a társaságból, ráadásul a közös főzés sokkal szórakoztatóbb, mint egyedül robotolni.
Vedd elő a kondért, gyújts tüzet, és indulhat a kerti parti remek bográcsos receptjeink kíséretében.
Vörösboros bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 2 kg marhahátszín
- 1 kg krumpli
- 30 dkg hagyma
- 20 dkg zöldpaprika
- 20 dkg paradicsom
- 3 dl száraz vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál pirospaprika
- 1 dl olaj
- 1 cseresznyepaprika
- 1 kiskanál köménymag
- só
A húst kockázd fel. A felaprított hagymát az olajon dinszteld meg, dobáld rá a húskockákat, és öntsd fel pici vízzel. Szórd rá a pirospaprikát, a köménymagot, a felszeletelt zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízlésed szerint a cseresznyepaprikát. Sózd a szád íze szerint, és főzd félpuhára a húst. Az időközben elpárolgott vizet pótold! Öntsd rá a bort, és keverd hozzá a meghámozott, kockára vágott krumplit. Amikor a hús és a krumpli is puha, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Bográcsos babgulyás
Hozzávalók:
- 2,5 kg marhalábszár
- 2 kg tarkabab
- 1,5 kg krumpli
- 1 kg vegyes leveszöldség
- 50 dkg vöröshagyma
- 40 dkg csipetke
- 1 dl olaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
A hagymát aprítsd fel, és az olajon párold üvegesre. A kockára vágott húst dobd rá, majd szórd rá a pirospaprikát, és öntsd fel némi vízzel. Tedd bele a babot is, majd a zúzott fokhagymával és a sóval ízesítsd. A krumplit és a leveszöldséget darabold fel, és amikor a hús már félig megpuhult, tedd a bográcsba. Amikor minden megpuhult, szórd bele a csipetkét is, és 5-10 perc alatt főzd készre.
Vadhúsos gulyás
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 50 dkg szarvaslábszár
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél dl olaj
- köménymag
- só
A finomra kockázott hagymát az olajon pirítsd meg, majd add hozzá a húst. Süsd zsírjára a húst, ezután szórd rá a pirospaprikát, öntsd fel pár deci vízzel, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele a kockára vágott krumplit, valamint a köménymagot is, és főzd a húst félpuhára. Ha megfőtt, a karikára vágott répákat, a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, illetve a zúzott fokhagymát keverd a bográcsba. Nagyjából 2 liter vízzel öntsd fel, és egészen addig párold, míg a hús és a krumpli meg nem puhul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szalonnás bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 1 kg krumpli
- 40 dkg csipetke
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 erős paprika
- őrölt kömény
- só
A szalonnát kockázd fel, és süsd zsírjára, majd szedd ki, és az apróra vágott hagymát a zsírján dinszteld meg. Húzd le a tűzről, szórd rá a paprikát és gyorsan a kockára vágott húst, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen. Pirítsd így néhány percig, azután engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlésed szerint fűszerezd köménnyel és sóval. A paradicsomot és az erős paprikát egészben, a fokhagymát apróra zúzva add hozzá, és főzd egészen addig, amíg a hús már majdnem teljesen megpuhult. Ekkor szedd ki a paradicsomot és a paprikát, majd tedd a gulyásba a felkarikázott répákat és a kockára vágott krumplit. Amikor a krumpli és a hús is már majdnem teljesen puha, add hozzá a csipetkét, és főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- hal
- pörkölt
4 isteni vörösboros, bográcsos pörkölt
- bogrács
- egytálétel
Bográcsos egytálételek receptjei
- csirkemell
- húsételek