Bográcsgulyás receptek hétvégére

Tökéletes hétvégi program, ha barátaidat meghívod egy bográcsozásra. Dobd fel a szokásos recepteket szokatlan alapanyagokkal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére a jó idő lehetővé teszi, hogy a baráti összejöveteleket immáron ne a szűkös lakásban, hanem a tágas kertben tartsd. Így neked sem kell a konyhába bezárkóznod, illetve kimaradnod a társaságból, ráadásul a közös főzés sokkal szórakoztatóbb, mint egyedül robotolni.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vedd elő a kondért, gyújts tüzet, és indulhat a kerti parti remek bográcsos receptjeink kíséretében.

Vörösboros bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahátszín
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg hagyma
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 kiskanál köménymag

A húst kockázd fel. A felaprított hagymát az olajon dinszteld meg, dobáld rá a húskockákat, és öntsd fel pici vízzel. Szórd rá a pirospaprikát, a köménymagot, a felszeletelt zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízlésed szerint a cseresznyepaprikát. Sózd a szád íze szerint, és főzd félpuhára a húst. Az időközben elpárolgott vizet pótold! Öntsd rá a bort, és keverd hozzá a meghámozott, kockára vágott krumplit. Amikor a hús és a krumpli is puha, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Bográcsos babgulyás

Hozzávalók:

  • 2,5 kg marhalábszár
  • 2 kg tarkabab
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg csipetke
  • 1 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika

A hagymát aprítsd fel, és az olajon párold üvegesre. A kockára vágott húst dobd rá, majd szórd rá a pirospaprikát, és öntsd fel némi vízzel. Tedd bele a babot is, majd a zúzott fokhagymával és a sóval ízesítsd. A krumplit és a leveszöldséget darabold fel, és amikor a hús már félig megpuhult, tedd a bográcsba. Amikor minden megpuhult, szórd bele a csipetkét is, és 5-10 perc alatt főzd készre.

Vadhúsos gulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg szarvaslábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél dl olaj
  • köménymag

A finomra kockázott hagymát az olajon pirítsd meg, majd add hozzá a húst. Süsd zsírjára a húst, ezután szórd rá a pirospaprikát, öntsd fel pár deci vízzel, és ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele a kockára vágott krumplit, valamint a köménymagot is, és főzd a húst félpuhára. Ha megfőtt, a karikára vágott répákat, a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, illetve a zúzott fokhagymát keverd a bográcsba. Nagyjából 2 liter vízzel öntsd fel, és egészen addig párold, míg a hús és a krumpli meg nem puhul.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Szalonnás bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg csipetke
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 erős paprika
  • őrölt kömény

A szalonnát kockázd fel, és süsd zsírjára, majd szedd ki, és az apróra vágott hagymát a zsírján dinszteld meg. Húzd le a tűzről, szórd rá a paprikát és gyorsan a kockára vágott húst, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen. Pirítsd így néhány percig, azután engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlésed szerint fűszerezd köménnyel és sóval. A paradicsomot és az erős paprikát egészben, a fokhagymát apróra zúzva add hozzá, és főzd egészen addig, amíg a hús már majdnem teljesen megpuhult. Ekkor szedd ki a paradicsomot és a paprikát, majd tedd a gulyásba a felkarikázott répákat és a kockára vágott krumplit. Amikor a krumpli és a hús is már majdnem teljesen puha, add hozzá a csipetkét, és főzd készre.

Ezt is szeretjük