Fantasztikus, citromos, házi bodzavirágdzsem, ahogy a nagyi tanította
Élvezd a tavasz ízét télen is: rakj el almával sűrített, citromos bodzavirágdzsemet!

Fantasztikus, citromos, házi bodzavirágdzsem, ahogy a nagyi tanította
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Ettől a rúzstól sárgábbnak tűnik a fogad: milyen színt használj helyette? »

Emilia Clarke szőkén, smink nélkül: így is gyönyörű a Trónok harca sztárja »

Így nyomdázz a szemhéjadra cicás tusvonalat: tökéletes lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már rengeteg a bodza, szedj te is egy nagy adaggal forgalomtól távoli területen, és készíts belőle rezgő dzsemet. Változatossá teheted vele a reggeliket, töltheted palacsintába, sütikbe. Érdemes almával sűríteni, feldobni, és a citromot se hagyd ki belőle.

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 25 db nagyobb bodzavirág
  • 4 l víz
  • 2 db alma
  • 2 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál citromsav
  • 1 csomag lekvárzselésítő
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágokat öblítsd át, de ne áztasd vízbe. Érdemes megrázogatni, hogy a bogarak ne kerüljenek a dzsembe. A citromokat alaposan dörzsöld meg, és karikázd fel. Rakd egy tálba a bodzát és a citromot, majd öntsd rá a vizet. Tedd egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap szűrd át, majd a levet keverd össze a cukorral, a lereszelt almával, a zselésítővel, a vaníliával és a citromsavval. Főzd forrástól számítva öt percig, és töltsd kimosott, sterilizált, felforrósított üvegekbe. Zárd le, és állítsd fejtetőre pár percre. Ha hosszabb időre teszed el, dunsztold, azaz rakd plédek, párnák közé, és várd meg, míg körülbelül két nap alatt kihűl. Hűvös, száraz helyen tárold. 

Ezt is szeretjük