Fantasztikus, citromos, házi bodzavirágdzsem, ahogy a nagyi tanította
Élvezd a tavasz ízét télen is: rakj el almával sűrített, citromos bodzavirágdzsemet!

Fantasztikus, citromos, házi bodzavirágdzsem, ahogy a nagyi tanította
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már rengeteg a bodza, szedj te is egy nagy adaggal forgalomtól távoli területen, és készíts belőle rezgő dzsemet. Változatossá teheted vele a reggeliket, töltheted palacsintába, sütikbe. Érdemes almával sűríteni, feldobni, és a citromot se hagyd ki belőle.

Bodzavirágdzsem

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 25 db nagyobb bodzavirág
  • 4 l víz
  • 2 db alma
  • 2 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál citromsav
  • 1 csomag lekvárzselésítő
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágokat öblítsd át, de ne áztasd vízbe. Érdemes megrázogatni, hogy a bogarak ne kerüljenek a dzsembe. A citromokat alaposan dörzsöld meg, és karikázd fel. Rakd egy tálba a bodzát és a citromot, majd öntsd rá a vizet. Tedd egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap szűrd át, majd a levet keverd össze a cukorral, a lereszelt almával, a zselésítővel, a vaníliával és a citromsavval. Főzd forrástól számítva öt percig, és töltsd kimosott, sterilizált, felforrósított üvegekbe. Zárd le, és állítsd fejtetőre pár percre. Ha hosszabb időre teszed el, dunsztold, azaz rakd plédek, párnák közé, és várd meg, míg körülbelül két nap alatt kihűl. Hűvös, száraz helyen tárold. 

Ezt is szeretjük