Roppanósra sült bodzavirág vaníliás palacsintatésztában: igazi kora nyári nasi
Ha szereted a bodzát és a palacsintát is, akkor ezt a könnyű desszertet ne hagyd ki!
Most virágzik a csodás illatú és ízű bodza, amiből ne csak szörpöt készíts, kóstold meg palacsintatésztában sütve! Az üdítő, nyári desszerthez a hozzávalókat a forgalomtól távol gyűjtsd be, hisz sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha a virágokat nem kell lemosni. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy vaníliasodót.
Bodzavirág palacsintatésztában
Hozzávalók
- 15 db bodzavirág
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1.5 dl szénsavas víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bodzavirágok szárát csípd le, és rázd le jól, hogy ne maradjanak benne bogarak. A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd add hozzá a kétféle cukrot, a sót, a tejet, részletekben a lisztet, végül pedig a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Keverd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 15 percig.
Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Bodzaszörpöt tettél már el idén? A kedvenc változatunk nem tartalmaz tartósítószert.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció