Mennyei bodzaviráglekvár, ahogy a nagyi is készítette
Nem nagy munka, és akár hónapok múlva is élvezheted a bodzaviráglekvár csodás ízét.
Ha szereted a bodzás finomságokat, idén a lekvárt se hagyd ki! Jól jön sütikbe, palacsintába, de kenyérre kenve is élvezheted csodás ízét. Ha figyelsz néhány dologra, sokáig eláll. Ügyelj arra, hogy a bodzavirágot a forgalomtól távol szerezd be, így kevesebb szennyeződés éri.
Bodzaviráglekvár
Hozzávalók
- 40 dkg cukor
- 25 db bodzavirág
- 2 db citrom
- 3 db nagy alma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1.5 csomag dzsemfix 3:1
Elkészítés:
A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szűrd át gézen vagy kisebb lyukú szűrőn. Az almát mosd meg, pucold meg, reszeld le, és tedd a léhez. A dzsemfixet keverd össze néhány evőkanál cukorral, és azt is öntsd a bodzához.
Forrald össze, majd add hozzá a maradék cukrot és a vaníliát. Kevergetve főzd még újraforrástól számítva öt percig. Az üvegeket sterilizáld, melegítsd fel, és töltsd meg forró lekvárral. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre.
Tégy el bodzaszörpöt is télire! A házi sokkal finomabb, mint a bolti.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept