Selymes, csábító madártej bodzával - A nagy kedvenc nyári, hűsítő változata
A kánikulában a jól behűtött, könnyű madártejnél jobbat nem is kívánhatsz. Próbáld ki bodzával megbolondítva is!

Selymes, csábító madártej bodzával - A nagy kedvenc nyári, hűsítő változata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A franciák és az angolok úszó szigetnek nevezik, máshol kanári- vagy hótejnek hívják. A selymes és krémes desszert az egész világon népszerű, bár szinte mindenhol kicsit másként készítik. A madártejet bodzaszörppel még nyáriasabbá, különlegesebbé teheted. A hab néha még a tapasztaltabb konyhatündéreken is kifoghat. Ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Csoki- vagy karamellöntettel még teljesebb az élvezet.

Bodzás madártej

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • bodzaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjékhez add hozzá a cukor felét, és verd kemény habbá. Egy lábosban rakd fel a tejet melegedni, amikor eléri a forráspontot, kanalazz bele a tojáshabból. Főzd a halmocskákat oldalanként egy-két percig, közben óvatosan fordítsd át. A kemény galuskákat szűrőkanállal szedd egy külön tányérba.
 

A tojássárgáját, a maradék cukrot és a vaníliát keverd ki jól, és szép lassan csorgasd a meleg, de már nem forró tejbe. Várd meg, míg besűrűsödik, közben ne hagyd abba a kavarást. Húzd le a tűzről, ha kihűl, és ízlés szerint önts hozzá bodzaszörpöt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szedd a krémet tálkákba, majd a tojáshabbal kínáld.

Ezt is szeretjük