Selymes, csábító madártej bodzával - A nagy kedvenc nyári, hűsítő változata
A kánikulában a jól behűtött, könnyű madártejnél jobbat nem is kívánhatsz. Próbáld ki bodzával megbolondítva is!

Selymes, csábító madártej bodzával - A nagy kedvenc nyári, hűsítő változata
Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák és az angolok úszó szigetnek nevezik, máshol kanári- vagy hótejnek hívják. A selymes és krémes desszert az egész világon népszerű, bár szinte mindenhol kicsit másként készítik. A madártejet bodzaszörppel még nyáriasabbá, különlegesebbé teheted. A hab néha még a tapasztaltabb konyhatündéreken is kifoghat. Ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Csoki- vagy karamellöntettel még teljesebb az élvezet.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • bodzaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjékhez add hozzá a cukor felét, és verd kemény habbá. Egy lábosban rakd fel a tejet melegedni, amikor eléri a forráspontot, kanalazz bele a tojáshabból. Főzd a halmocskákat oldalanként egy-két percig, közben óvatosan fordítsd át. A kemény galuskákat szűrőkanállal szedd egy külön tányérba.
 

A tojássárgáját, a maradék cukrot és a vaníliát keverd ki jól, és szép lassan csorgasd a meleg, de már nem forró tejbe. Várd meg, míg besűrűsödik, közben ne hagyd abba a kavarást. Húzd le a tűzről, ha kihűl, és ízlés szerint önts hozzá bodzaszörpöt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szedd a krémet tálkákba, majd a tojáshabbal kínáld.

Ezt is szeretjük