Mennyei bodzás kuglóf egyszerű kevert tésztából: nagyanyáink kedvenc sütije
Ha elkészítetted már az idei első adag bodzaszörpöt, ízesítsd vele a pihe-puha kevert kuglófot!

bodzas-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyílik a bodza, amiből mesés szörpöt készíthetsz. Azt aztán a limonádék, koktélok mellett sütikbe is felhasználhatod, ahogy tették régen nagyanyáink is. Egy üde, illatos citromos, bodzás kuglóf garantáltan ünnepivé varázsolja a legszürkébb hétköznapokat is. A tészta összeállítása és a máz készítése sem okozhat problémát. 

Bodzás kuglóf recept

Hozzávalók:

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 dl bodzaszörp
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól vajjal és a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, két teáskanál citromlevet, és öntsd hozzá a bodzaszörpöt.

A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, majd keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához. Dolgozd homogénre a masszát. 
 

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy fogpiszkálót. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
Amikor kihűl, dekoráld mázzal. Ehhez az átszitált porcukrot keverd össze a citrom levével, és ízlés szerint kend a sütire.  
Ha legközelebb kuglófot sütnél, a mandulás-kókuszos változatot próbáld ki!

Ezt is szeretjük