Házi bodzás joghurtfagyi, amihez gép sem kell: csábítóan lágy és krémes
Ha tettél már el idén házi bodzaszörpöt, akkor ezt a fagyit villámgyorsan összeállíthatod.

A bodza tökéletes limonádéba, sütibe, sőt házi készítésű fagyiba is. Gép nélkül is érdemes elkészíteni a jeges nyalánkságot, mert a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően finom lágy, krémes lesz. A cukrot akár mézzel is helyettesítheted. Ha nem formába, hanem tálkába öntöd, érdemes időnként átkeverni.
Bodzás joghurtfagyi
Hozzávalók
- 3 dl görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1.5 dl bodzaszörp
- 1 db citrom
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A joghurtot kanalazd egy turmixgépbe, öntsd hozzá a bodzaszörpöt, a citrom frissen facsart levét és a cukrot, majd dolgozd össze. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a joghurtos alaphoz. Végül keverd hozzá a citrom reszelt héját is.
A masszát töltsd zárható tálba, vagy különféle fagyiformába. Tedd a fagyasztóba, és hagyd ott néhány órát. Tálaláskor feldobhatod citromfűvel, ostyákkal.
Ha még nem tettél el üdítő bodzaszörpöt, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz.