Hihetetlen siker a Bocuse d'Oron: 13. lett a magyar csapat

Molnár Gábor, Pohner Ádám és edzőjük, Vomberg Frigyes remekül szerepeltek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hihetetlen sikert ért el a magyar csapat Lyonban a szakácsolimpián. Molnár Gábor csapata a 13. helyen végzett.

Pohner Ádám, Vomberg Frigyes, Molnár Gábor

A Bocuse d’Or szakácsverseny második napján, reggel 9:30-kor startolt Molnár Gábor és a magyar csapat Lyonban. A Bocuse d’Or arénájában Molnár Gábor versenyző és Pohner Ádám commis tegnap este rendezkedhetett be a számukra kijelölt 10-es számú konyhában. Vomberg Frigyes a verseny során edzőként nem léphetett be ennek területére, de a pult előtt tanácsaival, irányításával segíthette a csapat munkáját.

A csapat feladata rendkívül összetett és komoly koncentrációt igényel, az elbírálásnál szempont az íz, a látvány, de az adott országra jellemző elemek használata és a megfelelő háttérmunka is. A húsétel kötelező alapanyaga az idei döntőn a gyöngytyúk, a halételé a pisztráng.

A hústál

A különleges látvány érdekében a húsétel és a tálalásához szükséges dísztál egyedi koncepciót kapott, a csapat és az APLI Design formatervezői hónapokig dolgoztak kialakításán. A versenymunka kulcsmotívumaként a gömböcre esett a választás

A haltál

A pisztrángból készült halételt éttermi formában, tányérra kellett kitálalniuk, ennek köretében a kötelező titkos alapanyag, a tegnap délután bejelentett édeskömény is szerepel – a köret minimum fele részben zöldségekből kell, hogy álljon. A filét fűszeres zöldség juliennel és scampival töltve készítette el Molnár Gábor, torma és tintaspagetti-ívvel a tetején.

Ezt is szeretjük